Youseff Abaghad i Marta Paulino van ser els primers classificats en els 10000 metres ciutat de l’Ampolla, en el que significava la segona prova de la Running Series del circuit d’enguany. En la prova dels 5000 metres els més ràpids en cobrir el circuit van ser Josep Sanahuja i Arantxa Rius.

En una matinal dominada pel vent i una temperatura freda es van aplegar dos-cents atletes inscrits per disputar la cursa de l’Ampolla, una prova a la vegada molt corredora.

Els corredors van donar inici a partir de les onze del matí per transcórrer tota l’avinguda marítima pel carrer Mateu Piñana fins arribar al Port pesquer. Allí els runners feien un gir de cent vuitanta graus per tornar en direcció inversa pel mateix carrer. Trencaven pel carrer Menorca i sortien a la plaça Eloi Mestre, on continuaven per la Ronda del Mar fins arribar al final del Passeig de l’Arenal. Novament donaven el tomb fins arribar a la línia d’arribada, on els corredors de la prova dels deu mil feien una segona volta al mateix circuit.

Lluisma Mas, que sempre va anar per davant durant tot el recorregut, a pocs metres de la línia d’arribada es va veure superat per Youseff Abaghad, que amb un esprint li traia ventatja per travessar la línia de meta creuant-la amb un crono de trenta-tres minuts i disset segons a set de distància de Mas. Va completar el podi en tercera posició Samuel Alemany (35:13).

En fèmines, la més ràpida va ser Marta Paulino que va dominar la prova amb un temps de 41:46, per davant d’Andrea Drago (43:20) i Yolanda Larrosa (45:55).

La distància dels 5000 metres va ser dominada en homes per Josep Sanahuja (17:22), seguit de Antonio Grueso (17:28) i Domingo Garcia (18:15). En dones la més ràpida en travessar l’arc d’arribada va ser Arantxa Rius (22:28), seguida de Patrícia del Camp (23:17) i Ruth Martí (23:21).

La propera cita del circuit, que serà la tercera d’aquesta edició de la Runing Series, serà a la prova d’Ulldecona el proper 15 d’abril.

Fotos: Ebreactiu.cat