Dolors Queralt, regidora de Cultura i Universitats de l’Ajuntament de Tortosa, va explicar que aquest 2018 serà un any especialment important per a la futura ampliació del Museu de Tortosa, donat que s’haurà de presentar el projecte museològic amb el relat que ha de tenir el museu, el projecte museogràfic i el projecte executiu, el qual ja està fet des de l’any 2012 que es va fer el museu, tot i que finalment no es va complementar aquesta sala.
Quant a l’enfocament que es donarà a l’ampliació, Dolors Queralt destaca que el consell assessor està treballant en dos propostes, per una banda,”ampliar l’opció històrica i arqueològica, donat que en aquest camp és un dels més importants de Catalunya. Tenim prou llegat a les sales de reserva perquè ens permeti créixer i també tenim èpoques històriques com l’andalusí que no les tenim prou treballades i que ens donarien també per créixer”.
Queralt, va explicar que després de la mancança detectada pel Pla Director fet des de la URV i no només a Tortosa, sinó a les Terres de l’Ebre en general, d’un museu dedicat específicament a l’art, seria, “dins d’aquesta ampliació que cabria la possibilitat que fos un complement o museu paral·lel perquè es pogués exposar el llegat artístic de la nostra ciutat, i estic parlant d’escultura, pintura i gravats. Les dos opcions són valides i hem d’acabar de decidir-nos”.