Després de la cancel·lació de la prova del Campionat del Món de Trial de Sevilla, cinquena prova prevista per la celebració del mundial indoor, a París es va disputar la sisena i penúltima prova que va servir per coronar de nou a Toni Bou, que tot i no estar al cent per cent de la lesió que va patir, ha aconseguit el seu dotzè títol del món. L’ulldeconenc Adam Raga, recuperat de l’operació al braç, s’ha tingut que conformar amb el subcampionat mundial.

Adam Raga que tornava a l’activitat després de l’operació al braç que se li va practicar un cop disputada la prova de Barcelona, va tornar a ocupar la segona posició a París i s’ha assegurat el subcampionat mundial.

Una posició que no va poder evitar que el títol de campió del món indoor fos per a Toni Bou, que tot i quedar cinquè classificat, duia una ventatja substancial.

La cita disputada a l’Omnisports de Paris Bercy, va ser dominada per Jaime Busto, que va aconseguir la seua primera victòria en la competició. El pilot basc s’imposava a la final al pilot faldut, en una prova que no es va resoldre fins al tram final.

No va ser fins a la darrera zona quan es va decidir el campió, després de passar a zero les tres primeres zones. La penalització de cinc punts amb la que va estar sancionat Raga a la darrera zona del circuit, va desnivellar la balança en favor del pilot de Gas Gas. Takahisa Fujinami va completar el podi.

Tot i no estar al nivell habitual per la fractura de tres vèrtebres que va patir en una exhibició a Le Mans, Toni Bou en tenia prou per proclamar-se campió mundial per dotzena vegada, tenint en compte que la prova de Sevilla finalment no es substituirà. És el vint-i-tresè títol al seu palmarès, comptant els onze títols a l’aire lliure des del 2007.

La classificació mundial a falta d’una prova per tancar-lo, queda liderada per Toni Bou amb 106 punts, en segon lloc Adam Raga amb 84, mentre és tercer Benoit Bincaz amb 52.

La següent prova que tancarà el mundial es disputarà a Hongria concretament a Budapest, el proper 29 de març.