Aquest diumenge desenes de persones s’han donat cita a Amposta per reclamar la llibertat dels presos polítics, tot coincidint amb els 5 mesos de l’empresonament de Jordi Cuixart (Òmnium) i Jordi Sánchez (ANC). Per fer-ho han pintat un megallaç groc a l’Av. Santa Bàrbara a l’encreuament amb Av. Catalunya, en un acte en el qual també han participat les formacions culturals i polítiques del municipi.

Una jornada solidària apta per grans i adults que durant tot el matí han pintat l’asfalt de groc, però també han fet dibuixos en paper i cartes. L’associació socio-cultural d’Amposta, Engalanats, ha estat l’encarregada d’impulsar aquesta iniciativa. Van creure que pintar sobre la carretera un megallaç groc era la millor acció que podien fer, per tal que fos permanent i organitzar una jornada per tota la família. Però sobretot, l’objectiu ha estat reclamar la llibertat dels Jordis, Oriol Junqueras i Quim Forn, empresonats ara fa cinc mesos.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez