L’atleta Ragna Debats va tornar a conquerir amb èxit en la modalitat de raquetes de neui es va proclamar subcampiona del món a la cinquena “Picos Snow Running”.

Després d’haver aconseguit l’èxit d’haver assolit el títol a la Coastal Challenge de Costa Rica, l’atleta holandesa de la Cameta Coixa de Miravet, li va costar agafar el ritme i no va poder superar a l’estadeunidenca Michelle Hummel, que es va proclamar campiona amb un temps de cinquanta-set minuts i cinc segons. Debats, va atravessar la línia d’arribada amb un crono de una hora, un minut i vint-i-un segons.

La cursa va constar d’un recorregut de vuit quilòmetres i mig a 2.500 metres d’altitud i 400 de desnivell, amb els Pics d’Europa al fons. Un circuit que es va desenvolupar entres els llacs Lloroza i el canal de San Lluis. La prova va sortir des de l’estació superior del telefèric de Fuente Dé. Hi van participar tres-cents cinquanta esportistes.

D’altra banda, en la competició masculina es va imposar el francès Stephane Ricard amb quaranta-sis minuts i vint-i-tres segons, per davant de l’estadeunidenc Joseph Gray amb un crono de 48:24. La tercera posició va ser per al càntabric Roberto Ruiz, amb un temps de 48:55, mentre Pere Aurell finalitzava amb una meritòria sisena posició amb 52:20.