Lluís Salvadó i Josep Caparrós han demanat disculpes públiques per la polèmica conversa filtrada en la que feien broma sobre la selecció d’una consellera per la mida dels seus pits. La direcció d’Esquerra s’ha reunit aquest dilluns per valorar el futur de Lluís Salvadó. Encara no s’ha pres cap decisió, tot i que el rapitenc ha posat el seu càrrec a disposició del partit. De moment han anunciat que denunciaran al programa Espejo Público per filtrar la conversa enregistrada per la Guardia Civil. “L’Estat usa totes les eines al seu abast per acabar amb ERC”, ha dit el portaveu republicà, Sergi Sabrià.

El diputat ebrenc ha demanat disculpes en un escrit al seu perfil de facebook a les “dones que s’hagin sentit ofeses” per les seves paraules. Salvadó lamenta que se’l jutgi com un masclista després de 30 anys de militància en defensa de la igualtat arran d’una “conversa del tot improcedent però treta de context”. Als comentaris, càrrecs femenins del partit, com l’exconsellera Dolors Bassa o la diputada Teresa Jordà, s’han solidaritzat amb ell.

Josep Caparrós també ha trencat el seu silenci per demanar disculpes en un comunicat emès per Radio Ràpita perquè el poble de la Ràpita “s’ha vist immers en una polèmica que mai s’hauria d’haver generat, arran d’una conversa privada en un amic en un to per suposat irònic”.

La federació regional d’Esquerra a l’Ebre tanca files entorn a Salvadó i Caparrós, al mateix temps que creixen les mostres de suport entre els veïns. Fonts de la direcció circumscriuen la conversa en l’àmbit “estrictament privat que no es pot descontextualitza, i en un to que no és un comentari seriós”.

De moment han demanat la seva dimissió les mateixes joventuts del partit (JERC), en un comunicat el passat divendres. També ho han fet tots els partits a excepció del PDECAT. PSC de l’Ebre ha afegit a Caparrós en les seves peticions de responsabilitats i el PP de Tarragona està estudiant presentar mocions per exigir la renuncia de Salvadó.

Periodista.