Un total de 14 dones, una de cada poble de la Ribera d’Ebre, van rebre homenatge a la seva trajectòria vital. És una manera de reivindicar el paper de la dona en el si de la comarca i agrair i posar en valor la tasca que han estat duent a terme des de sempre. No és només un acte institucional i de les entitats locals, sinó també un emotiu reconeixement dels propis familiars que acompanyen a les dones a l’escenari. Cartes personals, textos escrits i compartits per elles mateixes o per la família per fer valdre la mare, l’àvia o la dona homenatjada, acompanyades moltes avui per fills i filles, néts i netes. Lectures algunes més reivindicatives, altres més biogràfiques, però totes fent valdre el caràcter lluitador i sempre endavant de la dona. El Consell Comarcal organitza aquest acte des de fa onze anys en el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Autor:

Comunicador.