La primera, ja va ser tombada pel tribunal constitucional i en aquesta ocasió, després que el govern li donés una altra forma, l’impost ha tornat a ser suspès pel mateix tribunal. Segons Irene Fornós, “és molt necessari per al territori que pateix les nuclears i especialment la Ribera d’Ebre. Pensem que les centrals nuclears estan donant molts llocs de feina i ja hem vist el que ha passat amb el tancament de la part de producció de clor a Ercros”.

Fornós assegura que, “tots aquests temes estan aturats per l’aplicació del 155 i ja va essent necessari que formem un govern i de posar-nos a treballar. És veritat que tenim una urgència nacional, però també és veritat que tenim necessitats de territori que no depenen de naltros, però si de Madrid, ja que ara no tenim ni delegat aquí, ni consellers per avançar en els temes”.