Zaragoza, tot i la condició posada per ERC a la presidència, la qual passava per no mantenir el pacte amb el PSC a Camarles, explica que, no va pressionar en cap moment als llavors regidors socialistes i “vaig prioritzar sempre el pacte municipal i més que amb el PSC, amb les tres persones amb les quals havíem governat”.

Segons Zaragoza, “sí que és veritat que quan em van proposar la presidència, aquesta quedava supeditada a què jo no tingués un pacte amb el PSC a Camarles. Vaig reunir el govern municipal i ho vaig posar al damunt de la taula, ja que ells havien complit amb naltros amb tots els punts del procés en detriment de la ideologia del partit i ja abans estaven disposats a fer el pas que finalment van donar i que jo no els vaig obligar a fer”.

Els tres regidors socialistes de Camarles es van passar al grup mixt i els acords amb ERC al Consell, Comarcal del Baix Ebre es van poder tancar. Zaragoza també ha reconegut que ERC a Camarles estava disposada a pactar amb el PDeCAT per entrar al govern o per donar-los suport a un govern en minoria.