La CUP parteix de la base que l’1 d’octubre hi va haver un referèndum en el qual malgrat tota la violència de l’estat i la repressió, més de 2 milions de persones van votar a favor que Catalunya fos un estat en forma de república. La canareva creu que, “la transició per constituir Catalunya en una república, mai l’aconseguirem si no desobeïm. Hem d’aplicar la unilateralitat”.

Bel afegeix que, la bilateralitat amb l’estat espanyol, és impossible, ja que, “no es pot negociar amb aquells que han enviat 10.000 policies i han provocat més de 1.000 ferits, que qüestionen la nostra educació i la imparcialitat dels nostres mitjans públics”. Tenir presos polítics i la meitat del govern a l’exili, van ser altres arguments de la candidata de la CUP, que diu, “no entendríem que algú negocies amb l’estat espanyol”.