Un total de 600 escolars podran assistir els dies 18 i 25 d’abril a les representacions que tindran lloc al Palau Oriol, seu del Conservatori per veure, sentir i gaudir d’un muntatge que es representa des de ja fa nou anys. En tot aquest temps, més de 5.400 alumnes de centres educatius de Tortosa han pogut veure l’obra.

El conte està representat per 25 professors del Conservatori, i hi intervenen tots els instruments que es poden estudiar en aquest centre d’educació musical de la Diputació: els de vent fusta (flauta travessera, oboè, clarinet, saxo i fagot) , els de vent metall (trompeta, trompa, trombó i tuba),  percussió, cant, piano i els de corda (violí, viola, violoncel, contrabaix i guitarra).

L’obra explica la història de la Cinta, una nena que va viure fa molts i molts anys a la ciutat de Tortosa, justament al Palau Oriol, on actualment té la seu el Conservatori de Música. La noia pateix una estranya malaltia i el seu pare crida experts d’arreu del món perquè hi trobin una solució. Savis provinents de llocs llunyans s’acosten amb mètodes ben curiosos per tal de guarir la Cinta.

La bona acollida durant tots els anys en què s’ha ofert a les escoles aquest espectacle, ha portar a la publicació del conte editat per la Diputació de Tarragona, del qual ja s’han fet dues edicions. La primera edició del llibre es va lliurar a totes les escoles de primària i centres de secundària de les Terres de l’Ebre, així com a les escoles de música i conservatoris de tot Catalunya, per tal que en poguessin fer ús a les aules. Una segona edició s’ha posat a la venda en llibreries, i on inclou el llibre amb el conte, el CD amb la música, i una separata amb totes les partitures.

Aquest ha estat un projecte únic i pioner, que ha implicat tota la comunitat educativa del Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa.

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez