El Jotacampus, l’escola d’estiu de música tradicional del Delta de l’Ebre, ha encetat aquest dimarts la seva cinquena edició.

Cada any el campus introdueix algunes novetats en la seua programació. Les més destacades d’enguany són la proposta d’arribar a la jota a través de la creació de la expressió corporal i la dansa contemporània o aprendre a cantar a la manera tradicional, intuïnt les veus a l’estil mediterrani. Artur Gaya, organitzador de la cita destacava els trets característics del Jotacampus:

“No fem només jota sinó que fem tota una série de disciplines, de cantar, tocar i ballar relacionades en la música d’arrel del nostre territori.”

Un programa que enguany, coincidint amb el cinquè aniversari, oferirà un seguit d’activitats complementàries.

“Ho celebrem en una série d’activitats paral·leles com un ball de festa major el divendres a la nit, també tenim uns safaris fotogràfics per a qui vingui i que no li agradi la musica i sigue acompanyant i vulgui conéixer el delta, tenim una nit d’observació d’estels en una associació astronòmica “aldebaran” que aniran a la platja del Trabucador a observar estels…” 

El Jotacampus segueix creixent cada any en inscripcions. Enguany s’hi han inscrit 60 persones en una iniciativa organitzada per l’Aula de Músiques de la Terra que combina l’aprenentatge, la xalera i el coneixement del territori. El cinquè Jotacampus s’allargarà fins dissabte 30 de juliol.

https://www.youtube.com/watch?v=Ll124BMxZvo