S’espera que la campanya d’enguany serà més baixa que la de l’any passat i es podria situar al voltant dels tres milions i mig de quilos, sempre que l’estiu no siga especialment calorós.

Quan la campanya de recol·lecció ja ha arribat a poc més de la meitat, els productors del Delta assenyalen que la quantitat recollida no serà excepcional, però tampoc hauria de ser un any especialment dolent. Hi acabarà d’influir la climatologia, especialment si la calor fa pujar la temperatura de l’aigua de les badies, un fet que en anteriors estius ha provocat la mortaldat de la cria.

On sí que noten diferència és en el tamany del musclo. Ho atribueixen a la manca d’aigua dolça a les badies com a efecte de l’assecament dels camps en la lluita contra el caragol maçana. La secretaria general de Pesca reconeix aquest problema i malgrat que apunten que hi estan treballant “és un tema complicat de resoldre”, apunta el responsable, Sergi Tudela.

Més peix blau a les llotges

El que sí que ha incrementat és el nombre de captures de peix blau, després de la crisi que va afectar el sector. Des de Pesca asseguren que les captures s’han recuperat encara que continuen tenint el problema d’uns preus de comercialització més baixos del que voldrien els pescadors. Ara, han reclamat un estudi al govern espanyol de l’estat biològic del banc de peix blau a la costa catalana que ajude a entendre les causes que provoquen el descens de les captures.

Periodista.