Els manifestants, acompanyats la majoria de les mascotes, van recrear amb espelmes una petjada de gos i van reclamar més conscienciació i lleis més dures contra el maltractament i l’abandonament animal. “Estem acostumades a trobar-nos molts cadells llençats a la brossa i molts gossos abandonats”, assegura la presidenta de l’associació Engrescats a les Terres de l’Ebre, Núria Espanya. Des de l’entitat, que ha organitzat la concentració a la què han donat suport altres col·lectius del territori, asseguren que “encara falta molt per avançar” i a Amposta s’està notant un “efecte crida”. “Saben que a Amposta hi ha algunes associacions i és on els porten”, afegeix Espanya.

En aquest sentit, les instal·lacions municipals de la protectora, gestionades des de gener per Engrescats, acullen uns 30 gossos, que se sumen als més de 40 en cases d’acollida. L’entitat destaca que, tot i la situació actual, cada vegada hi ha més voluntaris. “La solució és que tots els animals estiguin identificats i esterilitzats”, remarca la presidenta de l’entitat, alertant que “hem d’evitar les camades indesitjades”. “També necessitem lleis més dures i contundents, una justícia més ràpida i contundent”.

Representants del govern ampostí també han assistit a la concentració i han anunciat mesures per lluitar contra l’abandonament animal. D’una banda, el consistori endurirà les ordenances i destinarà més agents de la Guàrdia Urbana per detectar els infractors, tot i la dificultat en atrapar-los ‘in fraganti’. D’altra banda, l’equip de govern està treballant en un banc d’ADN per finals d’any. “Costarà més de 40.000 euros. Podrem saber els propietaris dels gossos que no recullen els excrements i, sobretot, quan trobem cadells, podrem esbrinar qui és la mare”, anuncia el regidor de Serveis Municipals, Pagesia i Medi Natural, Dani Forcadell, remarcant que cal “unió” i estendre la mesura a altres municipis. “Hi ha 1.500 gossos censats a Amposta i segurament 1.500 més per censar. Necessitem la col·laboració de les entitats i els veterinaris per crear aquesta base de dades”, conclou.

https://www.youtube.com/watch?v=aDIT-ZvNtpI

Autor:

Periodista.