En aquesta competició, una de les més importants a nivell estatal de la temporada de rem, els clubs ebrencs van tindre una actuació molt destacada. Albert Tafalla, del Club de Rem Tortosa, va guanyar la medalla d’or en la modalitat d’esquif absolut masculí Les remeres Nuria Puig i Damaris Beltri, del Club Nàutic Amposta, van creuar la meta en primera posició en la modalitat de dos sense timoner juvenil.

Destaquen també altres resultats del club ampostí com la segona posició en doble scull cadet de Jaume Paz i Pau Princep i la tercera plaça en vuit amb timoner cadet (8+) de Rallo, Panisello, Gilabert, Cercós, Minerva, Valls, Princep, Paz, Timoner Garcia. En categoria juvenil, primera posició per al dos sense timoner de Nuria Puig i Damaris Beltri i tercer lloc en quatre sense timoner d’Alex Paga, Ferran Climent, Xavi Royo i Albert Barrera. En sènior, Iris Castell i Victoria Cid van ser terceres en dos sense timoner, la mateixa posició per al quatre scull format per Laura Roso, Aina Mateo, Victoria Cid i Iris Castell

En la classificació general per clubs, el Nàutic Amposta va quedar en tercera posició, amb 1240 punts,  per darrera del Club Nàutico Sevilla, amb 1663 punts, i el Real Circulo de Labradores de Sevilla amb 1504 punts. El Club de Rem Tortosa va ser quint amb 999 punts i el Club Natació Sant Carles de la Ràpita va ocupar l’onzena posició amb 206 punts.

El Trofeu Pedro Abreu premiava al millor vuit amb timoner absolut masculí i al millor quatre scull absolut femení i en tots dos casos va recaure en la selecció xilena. D’altra banda, el Trofeu Ciutat de Banyoles era per al primer club classificat en la puntuació final, que va ser el Náutico de Sevilla.

Concentració amb la selecció espanyola

La selecció espanyola ha convocat a 31 remers per representar a Espanya, dels quals 9 estaran concentrats a Banyoles amb 4 tècnics, ciutat on estaran els tortosins Pau i Àlex. La concentració serà fins el dia 20 de maig; ja que del 22 al 24 es celebraran les regates classificatòries pelper als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 a Lucerna. Tres dies més tard, del 27 al 29 de maig es disputarà la segona regata Copa del Món. A més, set bots de la selecció participaran al campionat d´Europa a Brandemburg del 6 al 8 de maig, entre ells el bot dos sense de Pau Vela i Àlex Sigurbjhönson.

 https://www.youtube.com/watch?v=hcNezhbg9EQ

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez