La Diada del Vermut va encetar dissabte les jornades gastronòmiques de l’escamarlà a Sant Carles de la Ràpita. El pavelló firal es va omplir per degustar diferents plats amb aquest preuat crustaci de la llotja, un dels productes estrella de la cuina rapitenca. Una cita gastronòmica que reuneix cada any restauradors, productors i confraries. Tal i com destaca la regidora de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, Rosa Anglès, “Les qualitats dels productes del mar ens donen l’oportunitat de promocionar una gastronomia km 0”.
Fins el 24 d’abril, 14 restaurants del Col.lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l’Ebre oferiran l’escamarlà en els seus menús, amb preus que oscil.len entre els 33 i els 39 euros. Segons l’alcalde del municipi, Josep Caparrós, jornades com aquestes permeten posicionar la Ràpita davant de mercats potencialment atractius. L’escamarlà és un dels productes més importants de la llotja rapitenca juntament amb el llagostí. La feina del Col.lectiu de Cuina no acaba aquí. Del 15 al 17 d’abril, representaran la cuina catalana al fòrum gastronòmic B-Delicious del saló internacional de Turisme B-Travel.