En un darrer recompte de residus el 75% correspon a plàstics (bosses i botelles), el 12% metall (llaunes de begudes), un 7% vidre (botelles) i, finalment, 6% de material tèxtil (prendes de roba i sabates). “Tenim clar que aquesta ha estat una jornada cívica i simbòlica. El problema dels residus és complex i sabem que amb això no n’hi ha prou per solucionar-lo. Per això hem volgut anar més enllà per explicar que representa les plàstics en els espais naturals. Volem posar èmfasi en la necessitat de canviar les hàbits de consum per evitar generar en el nostre dia a dia”, explica Xavier Abril, tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

L’acció de diumenge forma part de la campanya ‘Per un Delta Net’, impulsada per sensibilitzar la població local i visitant per adquirir conductes respectuoses amb l’entorn. I és que l’acumulació de residus és un problema creixent en el nostre litoral i això, malgrat les campanyes que des de fa divuit anys es promouen des de diverses institucions del territori. Enguany, s’han editat 4.500 fulletons i s’han programat conferències en tots els municipis del Delta de l’Ebre.

 https://www.youtube.com/watch?v=KwxQ2f3mIKU&feature=youtu.be

Autor: