La Pocavergonya és un projecte col·lectiu que es va començar a gestar fa més d’un any amb intenció de posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i buscar un públic jove aprofitant l’auge del consum del vi català. Quatre cellers, de productors joves, estan implicats en el projecte sota la direcció de la sumiller Sònia Farran, Nas d’Or Catalunya 2008, i la certificació de la DO Tarragona. Són Molí de Rué, Vinc i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola Sant Jaume.

Per millorar la qualitat, es va reduïr el rendiment dels ceps i es va portar un control exhaustiu de la verema i procés de vinificació al macabeu, la garnatxa i un petit percentatge de muscat. El resultat final és un vi blanc, fresc i jove, molt innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení. La producció estimada per a aquest 2016 és de 11.000 ampolles i es farà en dues fases.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local i finançada pel Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo i Seguridad Social.

Amb la presentació oficial a Vinebre d’aquesta tarda es posa en marxa la distribució. La Pocavergonya estarà present a les grans ciutats catalanes i molt especialment a Barcelona i rodalies.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.