La moció de suport als treballadors també insta el govern de la Generalitat a recolzar les negociacions que, actualment, duen a terme els representants sindicals del territori i els comitès d’empresa davant el risc de pèrdua de més de 1200 llocs de treball, 200 d’ells de la planta d’Ercros.

Dani Andreu, president del consell comarcal del Baix Ebre, ha reclamat al Govern la necessitat de comptar amb polítiques de reequilibri territorial que incrementarien el desenvolupament industrial de les Terres de l’Ebre. “S’hauria de posar tota la voluntat política i tot el desig de les persones responsables perquè la industrialització de les Terres de l’Ebre fos una realitat. No podem estar sempre perdent i no anar guanyant. Els nostres polígons estan buits, les empreses importants no acaben de vindre i en definitiva, aquesta pota econòmica que tan importa, no només sector primari o serveis, sinó que és el sector industrial ens fa molta falta.”

A la sessió plenària també es va aprovar sol·licitar al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat una subvenció de 135.150 euros per desenvolupar el programa Joves per l’Ocupació. Aquest forma joves aturats amb l’objectiu d’inserir-los en el món laboral. D’altra banda, es va donar el vistiplau a les bases reguladores per a l’atorgament dels premis Solidaritat, Emprenedoria, Projecte Jove i Recerca 2016.

A més, s’ha donat llum verda al conveni de col·laboració amb el centre associat de la UNED de Tortosa per donar suport a la iniciativa UNED Sènior. És tracta d’un programa de la universitat a distància que facilita l’accés al coneixement a les persones jubilades o pre jubilades.

També s’ha prorrogat un any més el conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal per desenvolupar durant el 2016 el Programa de Mediació per al lloguer social.

https://www.youtube.com/watch?v=1aa9ecKmymk

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez