El repte solidari ‘Salut i Cames’ té com a objectiu recaptar fons per a la recerca i la lluita contra el càncer infantil que es destinaran a l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’impulsor d’aquesta iniciativa és el corredor Oscar Griño. S’ha marcat una ruta de més de 1500 quilòmetres que arrencarà des del Cap de Creus i travessarà el sender del Pirineu, enllaçarà amb el nord del camí de Santiago i acabarà al Cap de Finisterre, a Galícia. El corredor iniciarà la travessa el dia 1 d’octubre, es distribuirà en 22 etapes i farà una mitjana de 75 quilòmetres diaris.

Griño assegura que volia associar aquest repte esportiu amb un de solidari “em va sobtar el tema del càncer infantil i vaig decidir unir aquesta ruta pel nord d’Espanya amb la salut”. Realitzarà tot sol el trajecte, però comptarà amb el suport de Josep Gavira, president del Centre Excursionista Serres del Mestral i un company fisioterapeuta.

Tots els donatius que s’aconsegueixen gràcies al repte es canalitzaran a través del programa Implica’t que promou el finançament col·lectiu dels programes socials de l’Hospital Sant Joan de Déu. Els que estiguin interessats ho podran fer en la plataforma http://implica-t.org/ i també es podran informar sobre la iniciativa al blog http://oscarbolu2.wix.com/saluticames o bé a les respectives xarxes socials.

La travessa es finançarà a través de les aportacions de diversos patrocinadors com l’Ajuntament de Tivissa, Llaurant la Llum, la productora audiovisual Freeinstants i el Centre Excursionista Serres de Mestral.

https://www.youtube.com/watch?v=OmKwlDKwORc

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez