- Terres de l’Ebre
- Societat
- Política
- Entrevistes
- Economia
- Opinió
- Esports
- Cultura
Subscriu-te al butlletí
Rep les últimes notícies
Candidats
Millor PROJECTE EMPRESARIAL - GUANYADOR ÀMBIT COMARCAL
BAIX EBRE - l'AMETLLA DE MAR

GRUP BALFEGÓ
Número 1 en el certificat B Corp i distribució a més de 40 països
Durant el 2023 i 2024 Balfegó Grup, una empresa localitzada a l'Ametlla de Mar, ha obtingut el certificat B Corporation, la més elevada distinció per reconèixer el compromís de l'empresa amb la sostenibilitat, la responsabilitat social i l’impacte positiu en el medi ambient i la comunitat, convertint-se en la primera empresa del sector pesquer al país en aconseguir-la. També en aquest període ha reconstruït les seves instal·lacions, malmeses el 2018 per un incendi, al polígon industrial del seu municipi, i la venda del seu producte s’ha consolidat ja arreu de 40 països, erigint-se com l'empresa líder en la venda de...
https://balfego.com/
GRUP BALFEGÓ
Número 1 en el certificat B Corp i distribució a més de 40 països
https://balfego.com/Durant el 2023 i 2024 Balfegó Grup, una empresa localitzada a l'Ametlla de Mar, ha obtingut el certificat B Corporation, la més elevada distinció per reconèixer el compromís de l'empresa amb la sostenibilitat, la responsabilitat social i l’impacte positiu en el medi ambient i la comunitat, convertint-se en la primera empresa del sector pesquer al país en aconseguir-la. També en aquest període ha reconstruït les seves instal·lacions, malmeses el 2018 per un incendi, al polígon industrial del seu municipi, i la venda del seu producte s’ha consolidat ja arreu de 40 països, erigint-se com l'empresa líder en la venda de tonyina roja als millors restaurants; a més de posar en marxa una nova gamma de productes resultat d’un projecte que busca l’aprofitament total del túnid. Els Balfegó són la cinquena generació de pescadors de l'Ametlla de Mar, una població del Baix Ebre de forta tradició pesquera. Als anys 80 van decidir apostar per la pesquera de la tonyina roja. Després de molts anys d'esforç, han aconseguit transformar la pesca tradicional d'aquesta espècie fins a convertir-se en l’empresa líder mundial en captura, alimentació, estudi i comercialització de la tonyina roja sota un sistema empresarial innovador i sostenible, tan social com mediambientalment. L'empresa va ser creada per Manel i Pere Vicent Balfegó, Montse Brull i Salomé Gaseni l'any 2002 amb un propòsit: portar la millor tonyina roja als millors restaurants del món. Actualment Balfegó - present en més de 40 països - dona feina directa a més de 250 persones i a altres 200 més de forma indirecta, mantenint la seva essència: l'honestedat i la proximitat com a bandera. També destaca pel caràcter innovador, la qual cosa els ha permès, en l'àmbit de la sostenibilitat, obtenir els certificats AENOR i BCorp i destacar en la creació d’un sistema de traçabilitat propi, pioner al sector, que permet, a través d’un mòbil i un codi QR, conèixer tota la informació sobre la tonyina roja que s’està comprant o degustant: el pes, la longitud o el nivell de greix, a més dels certificats sanitaris i de qualitat. Tota una garantia per als seus clients.
Millor PROJECTE EMPRESARIAL - 1r. FINALISTA COMARCAL
BAIX EBRE - TORTOSA - L'ALDEA

KRONOSPAN
KRONOSPAN, la inversió industrial més gran de Catalunya el 2023
1r. FINALISTA. KRONOSPAN ha estat el gran esdeveniment industrial dels últims anys, des del mateix moment que es va anunciar. No molt temps desprès es va inciar la construcció de la fàbrica de Tortosa, i de forma espectacular: en un temps record de 18 mesos, el temps transcorregut des del primer moviment de terres fins que va sortir el primer tauler (10 març 2023). i tot plegat amb una inversió de més de 450 M€, que han permès la creació d’aproximadament 250 llocs de treball directes, i amb un 90% dels empelats, gent del territori. A més a més la...
https://kronospan.com/es_ES/company
KRONOSPAN
KRONOSPAN, la inversió industrial més gran de Catalunya el 2023
https://kronospan.com/es_ES/company1r. FINALISTA. KRONOSPAN ha estat el gran esdeveniment industrial dels últims anys, des del mateix moment que es va anunciar. No molt temps desprès es va inciar la construcció de la fàbrica de Tortosa, i de forma espectacular: en un temps record de 18 mesos, el temps transcorregut des del primer moviment de terres fins que va sortir el primer tauler (10 març 2023). i tot plegat amb una inversió de més de 450 M€, que han permès la creació d’aproximadament 250 llocs de treball directes, i amb un 90% dels empelats, gent del territori. A més a més la planta dona faena a un total de 1.500 llocs de feina indirectes, segons dades de la mateixa empresa. I és que estem parlant del projecte industrial més gran construït a Catalunya al 2023. I ja al 2024, ha donat lloc també al parc solar en sostre, de nou el més gran que s'ha construït fins ara a tot Catalunya. La multinacional d'arrel austriaca amb la seu central a Burgos ha estat els dos últims anys el gran revulsiu del Polígon industrial Catalunya Sud, on ha ocupat 25 hectàrees de terreny i ha obligat a posar en marxa una gran ampliació. L'avantprojecte que està damunt la taula dibuixa una connexió ferroviària directa al poligon, per crear una gran estació intermodal, un ramal ferroviari i una gran àrea industrial de referència a Catalunya que es podria apropar a les 650 hectàres, dibuixant un nou futur industrial al mig del Corredor del Mediterrani. Fundada el 1897 a Àustria, Kronospan es líder mundial en la fabricació i distribució de taulers de fusta y altres productes relacionats. Amb la caiguda del teló d'acer a la dècada dels 80, Kronospan va detectar oportunitats per a la seva expansió als nous mercats de l'est i el sud-est d'Europa. Produeix taulers de fusta mitjançant fusta reciclada provinent de serradores i punts nets, ajudant així a garantir que la fusta es valore com una matèria primera limitada y fomentant l’economia circular. També fabrica papers especials i decoratius, així com altres productes relacionats de valor afegit, com taulers xapats de melamina, taulells, panells de paret, ampits de finestres, HDF lacats, taulers compactes, laminats d'alta pressió i fusta contraxapada, entre altres. Kronospan te 41 plantes arreu del món i és present a 123 països, donant faena a més de 14.000 treballadors.
Millor PROJECTE EMPRESARIAL - 2n. FINALISTA COMARCAL
BAIX EBRE - TORTOSA

OLIVITTE EXPORT
2000 families aposten per competir a nivell mundial en el sector de l'oli
2n. FINALISTA. Neix a partir de la unió de l'experiència de l’empresa familiar Juan Ballester Rosés Sucesores, fundada al 1870, i la sòlida tradició de sis cooperatives de l’Ebre, que agrupen a més de 2.000 famílies d’agricultors que han decidit unir esforços, talent i coneixements per impulsar la comercialització de l’oli d’oliva, una de les principals activitats econòmiques del territori. Un gran pas endavant materialitzat entre 2022 i 2024, i que ha situat OE SL com la 15ena. empresa exportadora d'oli d'oliva a l'estat. El 100% de la facturació procedeix de les exportacions i té presència en més de 25...
https://oliviteexport.com/ca/
OLIVITTE EXPORT
2000 families aposten per competir a nivell mundial en el sector de l'oli
https://oliviteexport.com/ca/2n. FINALISTA. Neix a partir de la unió de l'experiència de l’empresa familiar Juan Ballester Rosés Sucesores, fundada al 1870, i la sòlida tradició de sis cooperatives de l’Ebre, que agrupen a més de 2.000 famílies d’agricultors que han decidit unir esforços, talent i coneixements per impulsar la comercialització de l’oli d’oliva, una de les principals activitats econòmiques del territori. Un gran pas endavant materialitzat entre 2022 i 2024, i que ha situat OE SL com la 15ena. empresa exportadora d'oli d'oliva a l'estat. El 100% de la facturació procedeix de les exportacions i té presència en més de 25 països. Opera tant en el mercat a granel (on abasteix envasadores, empreses alimentàries, cosmètiques i farmacèutiques), com en el mercat d’envasats, i amb formats adaptats a les necessitats del consumidor internacional. Es preveu un creixement del 30%. Olivite Export SL, amb seu a Tortosa, és una empresa que combina més de 150 anys d’experiència oleícola de l’empresa familiar Juan Ballester Roses Sucesores, fundada el 1870, amb la col·laboració de sis cooperatives de les Terres de l’Ebre: Cooperativa Agrícola de Sant Gregori de Santa Bàrbara, Cooperativa Agrícola de la Sénia, Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Mas de Barberans, Cooperativa Agrícola de la Galera, Soldebre de Tortosa i, posteriorment, la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara. Aquesta unió estratègica ha consolidat una base sòlida, centrada en l’aprofitament de l’experiència i el talent acumulats, per desenvolupar una activitat comercial de gran abast. La seva principal marca és Olinyó 1870 Famílies d’Oli. Olivite Export considera el respecte al medi ambient i a l’entorn com un pilar fonamental de la seva activitat. Per això, aposta per processos productius sostenibles, l’ús d’envasos elaborats amb materials reciclables i biodegradables, i la implementació d’un model d’economia circular per a la gestió dels residus. Aquest conjunt de mesures li permet complir amb els estàndards de certificacions com l’ISO 14001. L’empresa també destaca per la seva política de mantenir relacions equitatives i justes amb els agricultors associats, assegurant així la seva implicació i benestar, al mateix temps que es garanteix un equilibri entre el progrés econòmic i la cura del medi ambient. Amb un gran equip al darrere i unes perspectives de creixement del 30%, Olivite Export es consolida com un actor líder en el sector oleícola, gràcies a la seva aposta per la qualitat, la sostenibilitat i la innovació contínua, ocupant el 15è lloc en el rang d’empreses exportadores d’oli d’oliva d’Espanya.
Millor PROJECTE EMPRESARIAL - 4t. classificat comarcal
BAIX EBRE - TORTOSA

GRUP HIFE
110 anys d'autobusos a Ilercavonia, i creixent
4t CLASSIFICAT. Des fa 109 anys intercomunica la Ilercavonia i els últims anys (inclou el 2023 i 2024) ha incrementat serveis i rduït preus d'acord amb les administracions per potenciar i millorar la mobilitat dels ciutadans. Amb un nom que vincula Tortosa i Benasal (Hife significa "La Hispano Fuente en Segures, s.a.".), els últims anys ha renovat la flota de vehicles en un 70% amb l'adquisició d'autobusos híbrids. Està integrat per 10 empreses i dona faena a 600 treballadors. Ha incrementat els serveis i expedicions des de Terres de L'Ebre, Baix Maestrat i Matarranya a/des de Barcelona, Tarragona, Castelló, València...
https://www.hife.es/
GRUP HIFE
110 anys d'autobusos a Ilercavonia, i creixent
https://www.hife.es/4t CLASSIFICAT. Des fa 109 anys intercomunica la Ilercavonia i els últims anys (inclou el 2023 i 2024) ha incrementat serveis i rduït preus d'acord amb les administracions per potenciar i millorar la mobilitat dels ciutadans. Amb un nom que vincula Tortosa i Benasal (Hife significa "La Hispano Fuente en Segures, s.a.".), els últims anys ha renovat la flota de vehicles en un 70% amb l'adquisició d'autobusos híbrids. Està integrat per 10 empreses i dona faena a 600 treballadors. Ha incrementat els serveis i expedicions des de Terres de L'Ebre, Baix Maestrat i Matarranya a/des de Barcelona, Tarragona, Castelló, València i Saragossa. I ha iniciat connexions diàries fins Andorra (And.). Ha renovat 130 vehicles de la flota. Ha baixat els abonaments més de un 50% la seva tarifa en totes les línies comarcals i nacionals i la seva utilització més de 10 punts porcentuals respecte a l'any anterior.
Millor PROJECTE EMPRESARIAL - 5è. classificat comarcal
BAIX EBRE - TORTOSA

JABIL TORTOSA
Packagin sostenible
5è CLASSIFICAT. Els dos últims anys ha consolidat el seu paper com a referent d’innovació en el sector del packaging sostenible, amb una clara aposta per la sostenibilitat i la tecnologia d’avantguarda. Els principals èxits i avenços del 2023 i 2024 inclouen: 1. Obertura del Laboratori Blue Sky (2023): S'ha inaugurat a Tortosa un nou laboratori d'investigació, destinat a liderar projectes de desenvolupament sostenible en el packaging. Aquest centre treballa de manera coordinada amb un laboratori paral·lel a Xangai, el que ens permet avançar conjuntament en innovacions en sostenibilitat i packaging global. 2. Inici de projectes amb fibres vegetals (2024):...
https://www.jabil.com/
JABIL TORTOSA
Packagin sostenible
https://www.jabil.com/5è CLASSIFICAT. Els dos últims anys ha consolidat el seu paper com a referent d’innovació en el sector del packaging sostenible, amb una clara aposta per la sostenibilitat i la tecnologia d’avantguarda. Els principals èxits i avenços del 2023 i 2024 inclouen: 1. Obertura del Laboratori Blue Sky (2023): S'ha inaugurat a Tortosa un nou laboratori d'investigació, destinat a liderar projectes de desenvolupament sostenible en el packaging. Aquest centre treballa de manera coordinada amb un laboratori paral·lel a Xangai, el que ens permet avançar conjuntament en innovacions en sostenibilitat i packaging global. 2. Inici de projectes amb fibres vegetals (2024): Jabil ha fet un pas endavant en sostenibilitat amb la incorporació de fibres vegetals als processos de producció del nostre laboratori a Tortosa. i 3. Consolidació de la marca Ecologic:
Millor PRODUCTE - GUANYADOR ÀMBIT COMARCAL
BAIX EBRE - TORTOSA

XOCOLATE (CREO)
De xocolata tradicional a bombons de disseny, mateixa marca
GUANYADOR. Des del 1941, a Tortosa, la nostra fàbrica de Xocolates CREO s'ha convertit en una icona del plaer dolç. Mantenim la recepta original i l'esperit artesanal, delectant els paladars amb autèntics sabors que es desfan a cada mos. Xocolates Creo, fundada el 1941 a Tortosa, ha consolidat la seva posició com una icona de la tradició chocolatera a les Terres de l'Ebre. El 2023 i 2024, l'empresa ha experimentat una renovació significativa amb la incorporació de la filla del propietari, Cinta Benet, qui, després de la seva formació en Publicitat, ha aportat una visió fresca i la continuïtat de...
https://xococreo.com/ca/
XOCOLATE (CREO)
De xocolata tradicional a bombons de disseny, mateixa marca
https://xococreo.com/ca/GUANYADOR. Des del 1941, a Tortosa, la nostra fàbrica de Xocolates CREO s'ha convertit en una icona del plaer dolç. Mantenim la recepta original i l'esperit artesanal, delectant els paladars amb autèntics sabors que es desfan a cada mos. Xocolates Creo, fundada el 1941 a Tortosa, ha consolidat la seva posició com una icona de la tradició chocolatera a les Terres de l'Ebre. El 2023 i 2024, l'empresa ha experimentat una renovació significativa amb la incorporació de la filla del propietari, Cinta Benet, qui, després de la seva formació en Publicitat, ha aportat una visió fresca i la continuïtat de la marca familiar. La fàbrica, que manté màquines originals de fa més de 80 anys, segueix elaborant la xocolata amb la recepta tradicional. A més, ha diversificat els seus productes amb noves varietats com la xocolata negra i de garrofa per adaptar-se a les tendències del mercat. L'empresa també ha incrementat la seva distribució a nivell nacional i internacional, oferint una botiga online que permet arribar a nous públics. Malgrat els desafiaments econòmics, com l'augment dels preus del cacau, Xocolates Creo ha mantingut els seus estàndards de qualitat. A més, ha fet un gran esforç per apropar-se a la comunitat, col·laborant en iniciatives locals i oferint visites guiades per conèixer el procés de producció artesanal.
Millor PRODUCTE - 1r. FINALISTA COMARCAL
BAIX EBRE - l'AMETLLA DE MAR

TONYINA ROJA (BALFEGÓ)
El producte més exclusiu del Mediterrani, de marca familiar
1r. FINALISTA. La venda i posicionament del producte TONYINA ROJA BALFEGÓ ha arribat ja a 40 països, erigint-se com l'empresa líder en la venda de tonyina roja als millors restaurants del món.I a més a més ha tret al mercat una nova gamma de productes resultat d’un projecte que busca l’aprofitament total del túnid. Balfegó és una empresa líder en la captura, alimentació, estudi i comercialització de la tonyina roja, amb seu a l'Ametlla de Mar, Tarragona. Durant els anys 2023 i 2024, ha aconseguit diversos fets destacables que han consolidat la seva posició en el sector de la gastronomia...
https://balfego.com/
TONYINA ROJA (BALFEGÓ)
El producte més exclusiu del Mediterrani, de marca familiar
https://balfego.com/1r. FINALISTA. La venda i posicionament del producte TONYINA ROJA BALFEGÓ ha arribat ja a 40 països, erigint-se com l'empresa líder en la venda de tonyina roja als millors restaurants del món.I a més a més ha tret al mercat una nova gamma de productes resultat d’un projecte que busca l’aprofitament total del túnid. Balfegó és una empresa líder en la captura, alimentació, estudi i comercialització de la tonyina roja, amb seu a l'Ametlla de Mar, Tarragona. Durant els anys 2023 i 2024, ha aconseguit diversos fets destacables que han consolidat la seva posició en el sector de la gastronomia i la sostenibilitat. Tonyina Roja Balfegó, líder mundial en la captura, alimentació i comercialització de la tonyina roja, ha aconseguit un important creixement i reconeixement durant els anys 2023 i 2024. La seva presència ha arribat ja a 40 països, consolidant-se com l'empresa líder en el sector de la tonyina roja als millors restaurants del món. La celebració de la setena edició del concurs internacional Chef Balfegó, que reconeix els millors plats amb tonyina roja, va ser un dels moments destacats, amb la victòria de la xef Paula Gutiérrez. A més, l'expansió internacional de l'empresa ha inclòs la regió del Benelux, augmentant la seva influència global. Balfegó també ha estat pionera en la innovació gastronòmica, comercialitzant totes les parts de la tonyina per enriquir l'oferta culinària mundial. Compromesa amb la sostenibilitat, ha obtingut la certificació ambiental d'AENOR, reafirmant el seu respecte pel medi ambient. Tot això ha consolidat Tonyina Roja Balfegó com un producte destacat del Baix Ebre, amb un impacte global.
Millor PRODUCTE - 2n. FINALISTA COMARCAL
BAIX EBRE - EL PERELLÓ

MEL MÚRIA
Mel elevada a la categoria groumet
2n. FINALISTA. A MEL MURIA, els apicultors de Muria cuidem les nostres abelles en més de 2000 arnes Dadant, amb abella negra Ibèrica, situades en les millors zones florals de la Península Ibèrica. Aquestes zones, cuidades amb respecte i amor per la natura, són conegudes per la seva qualitat agroambiental, el que ens permet aprofitar al màxim la floració de les plantes locals i garantir un subministrament continu de mel durant tot l'any. Som una empresa amb un ferm compromís amb el medi ambient. Els nostres productes són ecològics, i treballem constantment per preservar l'entorn que ens envolta. Estem certificats...
https://mielmuria.com/index.php
MEL MÚRIA
Mel elevada a la categoria groumet
https://mielmuria.com/index.php2n. FINALISTA. A MEL MURIA, els apicultors de Muria cuidem les nostres abelles en més de 2000 arnes Dadant, amb abella negra Ibèrica, situades en les millors zones florals de la Península Ibèrica. Aquestes zones, cuidades amb respecte i amor per la natura, són conegudes per la seva qualitat agroambiental, el que ens permet aprofitar al màxim la floració de les plantes locals i garantir un subministrament continu de mel durant tot l'any. Som una empresa amb un ferm compromís amb el medi ambient. Els nostres productes són ecològics, i treballem constantment per preservar l'entorn que ens envolta. Estem certificats com a Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, una distinció que reflecteix el nostre respecte per la natura i el nostre esforç per garantir que els nostres processos siguin sostenibles. Apostem per la tradició apícola artesanal i, alhora, incorporem les més avançades tecnologies per garantir la màxima qualitat dels nostres productes. El procés d’extracció de la mel és completament artesanal, realitzat mitjançant els últims avenços mecànics, exclusius per extreure la mel de les bresques i envasar-la directament, preservant totes les seves propietats naturals. • Extracció en fred • Centrífuga artesanal • Conservant totes les propietats originals • Directament de l'arna Amb sis generacions d'experiència, fruit de la tradició, el saber fer i l'ofici dels mestres artesans de la família Muria, juntament amb la qualitat agroambiental dels nostres muntanyes i les més avançades tecnologies, hem creat una gamma de productes apícoles d’altíssima qualitat, que estan reconeguts arreu del món. Reconeixement Nacional i Internacional Les mels de MEL MURIA són un referent de qualitat, avalades per diversos premis reconeguts a nivell nacional i internacional. El nostre compromís amb l’excel·lència ens ha portat a obtenir múltiples guardons en concursos prestigiosos, consolidant el nostre posicionament com un dels millors productes del sector. En els últims dos anys, els nostres productes han estat reconeguts amb els següents premis: Premis 2024 • BIOLMIEL 2024 – Itàlia (Desembre 2024) o Medalla d'Or i millor mel en la seva categoria per la mel de Romaní ecològica o Medalla d'Or i millor mel en la seva categoria per la mel de Farigola ecològica o Medalla d'Or per la mel de Taronger ecològica o Medalla de Plata per la mel de Muntanya ecològica o • XXXVIII CONCURS MEL COOPERATIVA APÍCOLA TARRAGONINA (Octubre 2024) o 1r Premi en la categoria mel de Taronger o • IV CONCURS LA MILLOR MEL ECOLÒGICA (Setembre 2024) o 1r Premi en la categoria mel multi floral ecològica (alta muntanya) o 1r Premi en la categoria mel mono floral ecològica (Taronger) • GREAT TASTE AWARDS - Londre (Agost 2024) o 1 Estrella per la mel de Romer o • II CONCURS DE LES MILLORS MELS CATALANES (Maig 2024) o 1r Premi a la mel de Muntanya o 2n Premi a la mel de Muntanya o 3r Premi a la mel de Romaní Premis 2023 • BIOLMIEL 2023 - Itàlia(Desembre 2023) o Medalla de Plata per la mel multi floral ecològica de flors o Medalla de Plata per la mel mono floral ecològica de Taronger o Medalla de Plata per la mel multi floral ecològica de Muntanya o Medalla de Plata per la mel monoclonal ecològica de Romer o • XXXVII CONCURS MEL COOPERATIVA APÍCOLA TARRAGONINA (Octubre 2023) o 2n Premi en la categoria mel de Taronger o • GREAT TASTE AWARDS – Londres (Agost 2023) o 2 Estrelles per la mel de Romer o 2 Estrelles per la mel d’Espígol o 1 Estrella per la mel de Taronger o 1 Estrella per la mel de Muntanya o 1 Estrella per la mel de Farigola o • III CONCURS DE LES MILLORS MELS CATALANES (Maig 2023) o Premi Reina de les Mels a la mel de Taronger o Premi Reina de les Mels a la mel de Romer o 1r Premi a la mel d’Alzina o 1r Premi a la mel de Flors o 2n Premi a la mel de Romer Justificació dels Mèrits per al Premi a "Millor Producte" Els múltiples reconeixements aconseguits en els darrers dos anys no només reflecteixen la nostra dedicació a la qualitat, sinó també el nostre compromís amb la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i la preservació de les nostres tradicions. A MEL MURIA, treballem cada dia per mantenir un equilibri entre el mètode tradicional artesanal i les més avançades tècniques apícoles, amb l'objectiu de proporcionar un producte de qualitat immillorable, respectuós amb la natura i la biodiversitat. Amb aquest reconeixement, consolidem el nostre posicionament com a líder en el sector de la mel, amb un producte que és sinònim d’excel·lència, sostenibilitat i innovació.
Millor PRODUCTE - 4t. classificat comarcal
BAIX EBRE - DELTEBRE

LICOR D'ARRÒS
El 'xupito' final
4t. CLASSIFICAT. El licor de crema d'arròs és un licor destil·lat 100% d'alcohol d'arròs amb aromes de canyella i llimona de sabor suau. Es pren sol i fred o amb gel, normalment a una temperatura d'entre uns 5 i 8ºC, després dels àpats i per a acompanyar les postres o el cafè. Des de Deltebre el produeix la marca SEGADORS DEL DELTA, de la Cooperativa Arrossaires del delta de l'Ebre i NOMEN.
https://www.segadorsdeldelta.com/productes/
LICOR D'ARRÒS
El 'xupito' final
https://www.segadorsdeldelta.com/productes/4t. CLASSIFICAT. El licor de crema d'arròs és un licor destil·lat 100% d'alcohol d'arròs amb aromes de canyella i llimona de sabor suau. Es pren sol i fred o amb gel, normalment a una temperatura d'entre uns 5 i 8ºC, després dels àpats i per a acompanyar les postres o el cafè. Des de Deltebre el produeix la marca SEGADORS DEL DELTA, de la Cooperativa Arrossaires del delta de l'Ebre i NOMEN.
Millor PRODUCTE - 5è. classificat comarcal
BAIX EBRE - l'AMPOLLA

SHAKE
Licor japonés amb sabor Mediterrani
5è. CLASSIFICAT. Kan Kenshô. Empresa familiar ubicada a l'Ampolla que ofereix una visita a la masia familiar de 1945 registrada al Catàleg de Masies de la Generalitat. La masia es troba a l’Ampolla. Començarem la visita amb una explicació sobre la cultura de l'arròs i del Parc Natural del Delta de l'Ebre, mentre degustem el primer sake o amazake per a qui no begui alcohol. Després, anirem a la sala de tasts on farem un tast de 3 tipus de sake maridats amb els nostres misos i amazakes. Ofereixen una quinzena de productes.
https://www.kenshosake.com/
SHAKE
Licor japonés amb sabor Mediterrani
https://www.kenshosake.com/5è. CLASSIFICAT. Kan Kenshô. Empresa familiar ubicada a l'Ampolla que ofereix una visita a la masia familiar de 1945 registrada al Catàleg de Masies de la Generalitat. La masia es troba a l’Ampolla. Començarem la visita amb una explicació sobre la cultura de l'arròs i del Parc Natural del Delta de l'Ebre, mentre degustem el primer sake o amazake per a qui no begui alcohol. Després, anirem a la sala de tasts on farem un tast de 3 tipus de sake maridats amb els nostres misos i amazakes. Ofereixen una quinzena de productes.
Millor Proposta SÒCIOCULTURAL - GUANYADOR ÀMBIT COMARCAL
BAIX EBRE - DELTEBRE

DELTEBREDANSA
Deltebre Dansa, quinze dies de capitalitat cultural mundial
GUANYADOR. Deltebre Dansa, fundat el 2004 pel coreògraf Roberto Oliván, és un festival internacional de dansa i circ que se celebra cada juliol al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Organitzat per ROPA - Roberto Olivan Performing Arts, combina formació professional amb una àmplia programació artística i activitats socials. Amb més de 10.000 espectadors i 180 participants de 60 nacionalitats, a l'any, té un fort impacte cultural i econòmic. El festival ofereix tallers de tècnica, creació i repertori en diversos espais de Deltebre. Durant els anys 2023 i 2024, Deltebre Dansa ha reafirmat el seu paper com a referent cultural,...
https://deltebredansa.com/es
DELTEBREDANSA
Deltebre Dansa, quinze dies de capitalitat cultural mundial
https://deltebredansa.com/esGUANYADOR. Deltebre Dansa, fundat el 2004 pel coreògraf Roberto Oliván, és un festival internacional de dansa i circ que se celebra cada juliol al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Organitzat per ROPA - Roberto Olivan Performing Arts, combina formació professional amb una àmplia programació artística i activitats socials. Amb més de 10.000 espectadors i 180 participants de 60 nacionalitats, a l'any, té un fort impacte cultural i econòmic. El festival ofereix tallers de tècnica, creació i repertori en diversos espais de Deltebre. Durant els anys 2023 i 2024, Deltebre Dansa ha reafirmat el seu paper com a referent cultural, enriquint la vida local i potenciant la innovació artística. El festival ha renovat tot el seu sistema de gestió amb l'usuari per brindar una millor experiència als assistents, i ha ampliat la seva oferta lectiva. Aquestes millores han valgut per ser reconegut com un dels millors projectes culturals en el medi rural per l'Observatori de la Cultura, el 2024.
Millor Proposta SÒCIOCULTURAL - 1r. FINALISTA COMARCAL
BAIX EBRE - TORTOSA

FESTA DEL RENAIXEMENT
La Festa de la Capital de la Vegueria de les Terres de l'Ebre
1r. FINALISTA. L’esplendor d’una ciutat al s. XVI. Més de 3.000 ciutadans vestits d’època i 60 espectacles diaris, amb més de 500 actors, ens transporten a la Tortosa de fa 500 anys. La segona quinzena de juliol Tortosa celebra la Festa del Renaixement. Amb el subtítol l'esplendor d'una ciutat al segle XVI, la Festa rememora, a través d'una àmplia oferta d'activitats de caire lúdic i cultural, el període històric del segle XVI, un dels moments més interessants en l'existència de la nostra ciutat. A recer del ric llegat patrimonial, artístic i cultural del segle XVI, cada any ens podem traslladar...
http://www.festadelrenaixement.org/
FESTA DEL RENAIXEMENT
La Festa de la Capital de la Vegueria de les Terres de l'Ebre
http://www.festadelrenaixement.org/1r. FINALISTA. L’esplendor d’una ciutat al s. XVI. Més de 3.000 ciutadans vestits d’època i 60 espectacles diaris, amb més de 500 actors, ens transporten a la Tortosa de fa 500 anys. La segona quinzena de juliol Tortosa celebra la Festa del Renaixement. Amb el subtítol l'esplendor d'una ciutat al segle XVI, la Festa rememora, a través d'una àmplia oferta d'activitats de caire lúdic i cultural, el període històric del segle XVI, un dels moments més interessants en l'existència de la nostra ciutat. A recer del ric llegat patrimonial, artístic i cultural del segle XVI, cada any ens podem traslladar a un món d’olors, sabors i costums ja desaparegut. El nucli antic es transforma, nobles edificis i centenàries muralles s’engalanen de forma exhuberant mentre els ciutadans acaben de bastir les seves tavernes, preparen els obradors i enllustren els seus vestits d’època; els procuradors -el Govern local- i les famílies nobles, es mostren ufanosos i passegen amb senyoriu pels carrers de la ciutat que governen. Els obradors i fogars dels restauradors, forners i pastissers recuperen centenàries receptes que ofereixen als visitants i comensals. Durant tota la Festa la gastronomia baixemedieval i renaixentista és present, tant als restaurants que participen en el Mengeu de Festa, als forns i pastissers que elaboren Les Llepolies de la Festa o a les tavernes de La Ruta de la Saboga que recreen espais més populars de trobada. Artistes, músics i rodamóns vinguts d’arreu donen vida als carrers i animen els palaus i els edificis nobles de la ciutat amb espectacles i actuacions. Arriben grups itinerants i d’altres que recreen la vida quotidiana a l'Edat Moderna, en els seus campaments o tallers, on conviuen durant la Festa. Durant tot el dia es van succeint actuacions constantment, qualsevol carrer, plaça o racó és un escenari propici on us podeu trobar les més variades representacions. La Festa del Renaixement ha rebut nombrosos reconeixements, com la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional, Festa Local d’Interès Turístic Local i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya. L'any 1996 es va dur a terme la primera edició de la Festa del Renaixement. La idea que va donar pas al projecte va sorgir a conseqüència d'un treball que estava duent a terme el Consell Comarcal del Baix Ebre. Per tal de dissenyar un escut que representés la nostra comarca, es va estudiar un petit quadern anomenat Host i Cavalcada que, datat l'any 1544, descrivia i enumerava les forces de defensa de la ciutat de Tortosa en època de Carles V. Una acurada descripció de les confraries amb els seus colors, els noms d'il·lustres capitans i de pobles de la nostra comarca oferien la imatge d'una ciutat poderosa, orgullosa dels seus símbols i organitzada. L'experiència d'altres ciutats posava de manifest que la recuperació del passat a través d'activitats lúdiques n'havia fet possible la promoció econòmica i turística. En principi, es va plantejar recrear el passat medieval, etapa d’esplendor de la Confederació Catalano-aragonesa i de la pròpia ciutat. El creador d'aquest projecte, Ramon Cardús, regidor de l’Ajuntament i actual president d’honor de la Festa del Renaixement, tenia al cap aquesta idea. La coincidència d’aquests treballs, i el consell d’historiadors i tècnics, decantant-se per recrear el segle XVI, l’època del Renaixement, un període, considerat decadent a Catalunya, però de vitalitat a Tortosa, juntament amb el valor diferencial que comportava una recreació de l’Edat Moderna en lloc de l’Edat Mitjana, va acabar decantant la balança cap el segle XVI. El referent històric, ric i descriptiu, que oferia la variada documentació va configurar un projecte incipient del que avui coneixem com a Festa del Renaixement. El segle XVI s'albirava com un període de gran importància per a la nostra història, el conjunt arquitectònic dels Reials Col·legis o l'obra literària de Cristòfor Despuig, en donaven fe. D'altra banda, com hem dit, l'època no era motiu de cap altra manifestació ludicocultural a Catalunya, i, en aquells moments, de molt poques de la resta d'Espanya.