Alcanar tornarà als seus orígens gràcies al festival musical “Les Nits de Tyrika”, emmarcat dintre de “Tyrika, el festival Iber d’Alcanar”. En aquesta primera edició s’ha preparat un concert de preludi que donarà el tret de sortida a aquest festival musical. Així, els assistents podran gaudir d’una performance amb música electrònica d’avantguarda i experimental amb la primera edat del ferro, l’època ibera ancestral i la influència fenícia al bell mig del jaciment arqueològic de la Moleta del Remei. Un festival inscrit dins del Cap de setmana ibèric de Catalunya.

Així, aquest festival nocturn vol oferir una experiència multisensorial a tots els assistents. L’obra esta composta per una performance coral, creada i interpretada per cinc artistes de les Terres de l’Ebre/Sénia.

Artistes de renom del món de la música electrònica, art digital i visual, han estat convidats a formar-se en la protohistòria ibera de la zona, per a poder crear una obra musical multidisciplinària i inèdita. Aquest acte servirà de tret de sortida i serà una presentació del festival ‘Les Nits de Tyrika’, que se celebraran al setembre i constaran d’espectacles electrònics d’alta intensitat. A més, aquesta primera edició del festival nocturn iber també inclourà dos concerts i un DJ set a un segon escenari urbà dins la població d’Alcanar.

Autor: