El bisbat de Tortosa inaugurarà i beneirà este dissabte la nova façana de la Catedral de Tortosa rehabilitada. Les obres, que van començar l’abril del 2021 acabaran justament este dimecres, amb la col·locació de més de 1.600 claus a les portes de la Catedral, que ara s’han folrat amb bandes de llautó. “Per a protegir les portes i per a posar una simbologia, s’han folrat de llautó. S’han folrat amb unes bandes perquè se vol en elles significar el pensament de les dos titulars que té la Catedral. La titular de la Mare de Déu de l’Estrella i la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat”, ha explicat el portaveu del Bisbat de Tortosa, el mossèn Víctor Cardona. A les bandes hi ha una inscripció en llatí del moment de l’entrega del cíngol. Però el color que es pot apreciar ara de les portes no serà el definitiu, ja que s’anirà enfosquint en els pròxims mesos.

El dissabte, dia 7 de maig, a les 11 del matí es farà un acte obert a tota la ciutadania, i a tota la diòcesi, a la mateixa plaça de la Catedral, i més tard a les 12, es farà una missa. Els actes comptaran amb l’assistència del nunci del Papa Francesc o el cardenal Omella, entre altres, i presidirà l’acte el bisbe de Tortosa, Mons. Enrique Benavent. El degà del Capítol de la Catedral de Tortosa i Vicari General del Bisbat, mossèn José Luis Arín, ha destacat l’efecte crida que ara farà la Catedral: “La funció de crida de la Catedral estava amagada apagada perquè tots els carrers estrets no ho permetien. Ara la urbanització dels carrers del voltant i aquesta magnífica restauració li dona a la façana una crida”.

https://youtu.be/lYeW6_vXxjM

Autor: