L’empresa del Perelló Mel Múria ha presentat Mel solidària, un nou producte que va néixer amb la col·laboració de l’ONG Nasco Feeding Minds, que produeix el nèctar a Ghana, gràcies a l’experiència, suport i formació que Muria els hi facilita amb la intenció de crear oportunitats laborals a la zona i ajudar a desenvolupar l’economia local.

l’Organització amb l’objectiu principal d’empoderar a les dones de les aldees, va crear el 2016 un projecte per aprofitar els recursos naturals i d’aquesta forma incrementar els ingressos econòmics de les famílies de la zona. NASCO feeding minds vol desmarcar-se d’accions de caritat, i fomenta el creixement i les oportunitats laborals a Ghana per evitar que com el seu president Ousman Umar, que els joves es juguen la vida en una travessia per Àfrica, el desert i el mar mediterrani, per la manca d’oportunitats al seu país. L’empresa del Perelló col·labora de manera activa en el projecte donant material apícola, vestits d’apicultor, productes finals i ara comercialitzant el pack. Però també en el desenvolupament de l’activitat, formant a les dones apicultores amb els seus coneixements i experiència, a més d’ajudar a professionalitzar el sector a Ghana.

Aquest nou producte es comercialitza en un lot que conté un pot 28 grams de mel de flors de la cooperativa que l’entitat gestiona a Ghana, i un pot de 100 grams de mel de flors dels ruscs de Múria. El preu del pack és de 10 €, dels quals 5€ es retornaran a la cooperativa ghanesa per continuar i augmentar la producció futura. Aquesta primera edició és limitada i només hi han produït 500 envasos que ja es poden adquirir a la tenda física i al web www.melmuria.com