El Consell Comarcal del Baix Ebre amplia les places del servei d’acolliment  residencial d’urgència amb un pis a Tortosa, un servei destinat a suplir  temporalment la llar familiar per pèrdua de l’habitatge habitual i quan no es  dispose de recursos econòmics i de xarxa familiar i social per resoldre la situació.  Així, el Consell Comarcal disposa d’un pis al barri de Remolins de Tortosa amb  capacitat per cinc persones, que s’afegeix al que ja té a Camarles, amb capacitat de  sis persones i un màxim de dues unitats de convivència, en funcionament des del  passat mes de maig. 

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i la consellera  comarcal de Serveis a les Persones, Rosalia Pegueroles, així com treballadors de  serveis socials del Consell Comarcal han visitat avui el nou pis que es destinarà al  servei d’acolliment residencial d’urgència. “La situació de crisi que vivim fa que  cada vegada hi hagi més persones al Baix Ebre que tenen dificultats per  cobrir les necessitats més bàsiques, com l’habitatge i amb aquest servei  donem resposta a aquells casos d’urgència”, ha explicat Faura.  

Durant els darrers mesos una persona ha viscut al pis de Camarles i està previst  que aquesta setmana hi entre una altra persona. En el cas de l’habitatge de Tortosa  ja està a punt per a acollir usuaris quan des de serveis socials es detecte algun cas. 

Pel que fa a la durada de l’estada en el servei d’acolliment residencial d’urgència és  d’un màxim de 3 mesos, un període durant el qual es facilita l’allotjament i es fa un  seguiment de l’evolució i l’ús del servei per part de l’equip de serveis socials del  Consell Comarcal del Baix Ebre. 

Per tal de poder posar en marxa aquest servei, el Consell Comarcal té un conveni  amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. També la Diputació de Tarragona ha  col·laborat en aquest projecte 

 

Autor:

Periodista