Sabrina Vega ha estat l’estrella d’aquest cap de setmana a Tortosa. La mestra dels escacs ha acudit a la ciutat per a participar en una exhibició de partides simultànies. Vega ha guanyat a 16 dels 20 participants, i amb quatre, tots ells membres del Club d’Escacs Tortosa, ha firmat les taules. La vuit vegades Campiona d’Espanya i subcampiona d’Europa l’any 2016, també va protagonitzar divendres una conferència a l’Auditori Felip Pedrell anomenada ‘Els escacs com a eina educativa’.

Al mateix temps, la jove promesa del club tortosí, Xavier Mompel, ha jugat a la vegada contra deu participants novells que s’inicien ara en el món dels escacs. Mompel, qui va fer taules amb el mestre rus Anatoly Karpov fa poques setmanes, ha guanyat a tots els seus contrincants en només una hora.

En l’exhibició, celebrada a la plaça de l’Ajuntament i organitzada pel Club d’Escacs Tortosa amb la col·laboració del consistori, hi han participat una quarantena de jugadors de totes les Terres de l’Ebre. És la primera que es fa a Tortosa després de la pandèmia i ha suposat una gran oportunitat per a guanyar adeptes, sobretot dones.

Autor: