Els cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta, immersos en la campanya de verema, han vist afectada la collita d’enguany a causa de la forta pedregada caiguda a la comarca en les darreres hores. En aquest sentit, els episodis de calamarsada han afectat diverses poblacions de la Terra Alta. Alguns dels municipis que més han patit les conseqüències han estat Batea i Caseres.

El fort temporal ha malmès 2.000 hectàrees aproximadament, de les quals unes 800 són de vinya. La garnatxa blanca, varietat emblemàtica de la DO Terra Alta, estava ja pràcticament collida, així que l’afectació ha estat menor. D’altra banda, els pagesos treballen a contrarellotge per salvar les varietats de raïm negre i el macabeu, ja que gran part del raïm estava pendent de veremar i és el que s’ha vist més afectat. El Consell Regulador de la DO Terra Alta segueix valorant les pèrdues provocades pel fort temporal, així que és aviat encara per determinar la quantitat de raïm malmès.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.