El poblat descobert el 2014 Alfara de Carles “Els Malladarets”, torna a ser motiu de les excavacions i cerques dels grups arqueològics de GRESEPIA i la Universitat Rovira i Virgili, que centren els seus objectius a datar el període del jaciment i les formes de vida que hi tenien els primers pobladors de la zona.

Segons els primers estudis realitzats, el poblat podria ser del segle VIII aC i es tracta d’un poblat molt gran per a la seva època. Ara els arqueòlegs se centren a cercar noves troballes ceràmiques, ferramentes de l’època o més indicis que els porten a analitzar com era la seva vida al poblat. Aquestes excavacions que es porten a terme son part de la planificació de l’àrea de Cultura de la Generalitat de Catalunya fins a 2021, i pel que, a finals aquest mateix any es planificaran les accions per al període 2022-2026, redefinir els objectius i els jaciments dels 4 anys vinents.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.