La Central Nuclear d’Ascó disposarà de més espai dins el magatzem temporal individualitzat (MTI) ubicat dins les instal·lacions.

El Consell de Ministres Espanyol ha autoritzat a Enresa (Empresa Nacional de Residus Radioactius) la celebració d’un contracte per a dissenyar, donar suport a la licitació, fabricació i subministrament de noves càpsules metàl·liques soldades per suplir les piscines de la central, gairebé plenes. Aquesta nova mesura entrarà en funcionament l’any 2026, però no és excloent a la d’un Magatzem Temporal Centralitzat (MTC).

L’anunci ha arribat just quan el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha emès un informe favorable a allargar deu anys més la vida de les centrals nuclears d’Ascó (a falta de l’aprovació del ministeri per a la Transició Ecològica) fins al 2031.

Per tot plegat, la Confederació Ecologistes en Acció i Moviment Ibèric Antinuclear s’oposen frontalment als dos comunicat, al·legant que són un greu perill per a la seguretat de les persones, i així demanen al Ministeri que no ho faci efectiu.

D’altra banda, l’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears ha refusat també l’anunci de nous magatzems temporals individualitzats i, divendres dia 6 d’agost, convocaran una roda de premsa a Tarragona per tal de fer sentir la seva veu.

Autor: