Gairebé 1000 participants (973) van competir dissabte i diumenge al triatló d’Amposta, una xifra envejable, tenint en compte que des de fa un any no es feia cap competició d’estes característiques a la capital del Montsià. La primera prova de la lliga Tritour amb el riu Ebre i el Delta com a escenaris privilegiats creix any rere any i es suma a les competicions que converteixen Amposta en un referent esportiu.

El dissabte es van disputar les modalitats d’Esprint amb 25, 35 quilòmetres, 750 metres de natació, 20 quilòmetres en bicicleta i 4,6 de cursa a peu, i l’Olímpic, de 1.500, 40 i 10, i diumenge va ser el torn de les modalitats Short, amb 950, 43 i 10 i Half, la més llarga amb 1.900, 86 i 20,8.

En esprint individual, els campions van ser Lucas Chirico (CET Distance) i Eva Marsac (Flor de Triatló); i en relleus va ser primer el Fanecateam; en olímpic individual victòria de David Guimerà (Flor de Triatló), i Maialen Elía (Donibane K.E Onhauss); en olímpic relleus, primer lloc del Trio Maravillas CTC; en short individual triomf d’Àlex Alvarez (Club Deportivo Bilbao) i Silvia Toscas (Independent); en short relleus el CE Wefeel, i en half individual Mikel Saez (Algorta Endurance) i Andrea Hom (Independent).

Les dos proves restants del Tritour serán el 4 de juliol a Pont de Suert i el 28 de setembre a Tossa de Mar, on es disputaran les modalitats de sprint i olímpic.