Un centenar de veïns i veïnes de Faió i la Pobla de Massaluca s’han concentrat a l’estació de tren per protestar contra la retallada de serveis a la línia R-15. Situada en territori català, però finançada pel govern aragonès, l’estació podria quedar inservible si cap administració n’assumeix el cost.

La data marcada amb vermell al calendari és l’1 de juny, dia en què la Diputació General d’Aragó decidirà si continua finançant la línia Fayón – Caspe. No renovar el contracte suposarà que, a l’Estació de Faió – La Pobla de Massaluca, encara catalana, no hi pari cap tren. És per aquest motiu que un centenar de veïns s’han reunit a l’andana per protestar coincidint amb l’arribada dels combois de les dotze del migdia.

Morint tots els trens de la línia R-15 al poble veí de Riba-roja d’Ebre, des del consistori reclamen solucions: un autobús que connecti el municipi amb l’estació de Móra La Nova, que s’allargui el final de la línia coincidint amb la frontera aragonesa, o que la Generalitat assumeixi les competències del tram.

Autor: