Tortosa mostrarà el seu atractiu turístic a la fira internacional del turisme FITUR, que tindrà lloc la setmana que ve a Madrid. Un any més, la ciutat serà present a la cita de referència del sector, ocupant espai a l’estand de les Terres de l’Ebre. La presència a FITUR suposa poder mantindre contacte amb els operadors turístics i les agències de viatges majoristes, fet que comporta la projecció de la ciutat per a la captació de nous visitants.

Enguany, la presència de Tortosa a la fira de Madrid també inclou la participació al LANDING, la competició de vídeos de temàtica turística que té lloc durant FITUR entre els expositors presents. L’Ajuntament hi ha inscrit un dels dos vídeos estrenats l’estiu passat amb el lema ‘Tortosa, tota una vida per vindre, un segon per enamorar-te’n’. Concretament, el que se centra en el perfil familiar dels visitants que arriben a la ciutat i que recull atractius com el riu, el folklore, el patrimoni, la Via Verda, la Festa del Renaixement o la gastronomia, entre d’altres.

No és l’únic festival al qual competiran els vídeos promocionals de Tortosa: com a membre del Comitè Internacional de Films Turístics (CIFFT) pel fet d’organitzar a la ciutat el festival Terres Travel, únic festival de temàtica turística que forma part del comitè a l’Estat espanyol, la campanya audiovisual també anirà a concurs als tretze festivals que integren la xarxa del CIFFT. Per això, estaran inclosos al New York Film Festival, de Las Vegas, als Estats Units; al The Golden City Gate, de Berlin, a Alemanya; al Cannes Corporate Media & TV Awards, de la ciutat francesa de Cannes; a l’International Tourism Film Festival, de la Capadòcia, a Turquia, o al Japan World’s Tourism Film Festival, de Kyoto, al Japó, entre d’altres.

El tinent d’alcalde de Turisme, Sisco Pepió, ha remarcat que estos festivals tenen com a objectiu promoure el turisme a través de les produccions audiovisuals, motiu pel qual la presència de Tortosa al circuit serveix per enfortir la ciutat com a destinació a nivell global. A més, destaca la qualitat dels espots editats per l’Ajuntament de Tortosa, fet que els permet competir en els festivals més importants d’este sector.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.