El pavelló Puerta de Santa María de Ciudad Real acollirà aquest cap de setmana el retorn de l’esgrima nacional a la competició després de molt de temps d’aturada per la pandèmia. Es disputarà la primera prova del Torneig de Rànquing Nacional on es donaran cita 170 tiradors, entre ells els components de la selecció espanyola, a més d’altres internacionals.

En la modalitat d’Espasa, el dissabte al matí tindrà lloc la fase individual, d’on els 44 millors es classificaran per a la fase final que es disputarà el diumenge, a la qual accediran els 36 competidors exempts. Un dels grans favorits serà Yulen Pereira juntament al tirador ampostí Àngel Fabregat, que estaran entre els millors del ránking internacional i que es perfila com a basa espanyola per al Preolímpic. També hi seran presents els altres components de la sala esgrima ampostina Gerard Gonell i Eugeni Gavaldà.

La competició es completarà el dissabte a la tarda amb la celebració de la prova de clubs de la Lliga de Bronze, en la qual competiran 14 equips. No estarà l’amfitrió i organitzat, el Club Espases de Calatrava, que competeix en la Lliga de Plata i que tampoc tindrà representació en la competició individual.

El torneig es desenvoluparà amb uns exigents protocols de prevenció contra el COVID-19 i podran ser-hi presents 300 espectadors on l’entrada serà gratuïta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.