L’empresonament del raper Pablo Hásel a causa de diferents condemnes per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme l’ha convertit en el primer cantant de l’Estat espanyol empresonat per les lletres de les seves cançons. Evidentment, el món de la cançó, de la creació artística, han rebutjat frontalment el que denuncien que és un atac gravíssim a la llibertat d’expressió.

Artistes com Cesk Freixas ha denunciat que “la llibertat d’expressió i la llibertat de creació són drets que haurien de ser respectats en qualsevol democràcia”. Arturo Gaya també s’ha pronunciat i creu que “expressar una opinió mai ha de ser un delicte”. Per una altra banda, Josep Bordes, de Pepet i Marieta ha denunciat que “és inadmissible que una persona haja de pagar en presó les seues paraules”.

Montse Castellà valora la tasca dels cantautors: “Nosaltres fem un missatge de crítica social i no deixarem de fer-lo”. Pili Cugat creu que “hem de lluitar i hem de defensar la llibertat de totes les persones i la llibertat dels artistes per poder dir la nostra”. Mario Pons també pensa que “han empresonat la veu, la llibertat d’expressió i la capacitat que tenim artistes de transmetre a través de les cançons, cinema, arts, etc.”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.