El Barça que dirigeix el tècnic lleidatà Lluís Cortés i té al gandesà Rafel Navarro com a segon entrenador, lluny de relaxar-se per la situació tant favorable que compta com a líder indiscutible a la classificació de Lliga Iberdorla, la primera divisió femenina, comptant amb un marge ara de deu punts respecte al segon classificat, el Llevant, i amb quatre partits pendents de recuperar, va sortir amb les idees clares per decidir per la via ràpida davant un Betis que havia pogut trencar la ratxa negativa de nou derrotes consecutives en un partit clau per a les bètiques davant l’Sporting Huelva (2-0) en el darrer partit de la primera volta del campionat.

Les de Cortés i Navarro abans dels deu minuts van aconseguir obrir el marcador gràcies a un gol de Mapi León. Fruit de la sortida en tromba de les culers i després de diverses arribades a la porteria visitant, arran d’un servei de falta lateral des del vèrtex esquerre de la porteria la centrada medida de Losada va rematar-lo de cap Mapi León a l’interior de la petita. Tan sols dos minuts després arribava el segon. Bona combinació de l’equip blaugrana per l’esquerra de l’atac que arribava a peus d’Alexia que des de la frontal de l’àrea atzivava una gran canonada a la que no podia fer res absolutament la portera verd-i-blanca. 11 minuts i el partit encaminat.

Amb el resultat encarrilat el control del Barça es va fer més evident i perdonava el tercer amb nombroses ocasions d’Oshoala i estavellant una pilota al travesser de Losada. Amb aquest resultat s’arribaria al descans.

A la represa sortien decidides a no cedir ni un sol pam de terreny i tot just al contrari quan ben aviat, al minut 2 de joc, una pilota filtrada a l’interior de l’àrea per a la bona desmarcada d’Aitana Bonmatí generava una nova arribada clara per a les blaugranes quan connectava una rematada dura a la que responia amb encert la portera Méline. L’assetjament era constant. I als deu minuts arribava el tercer. Centrada des de la dreta de Marta Torrejón al cor de l’àrea on Aitana rematava creuat amb el cap. Partit decidit. Tan sols faltava veure en els trenta-cinc minuts que restaven quan gols serien capaç de fer les catalanes. Les culers no abaixaven el peu de l’accelerador i seguien insistint en un atac i gol constant. Mariona estavellava un xut al pal, abans de lesionar-se quan en una acció fortuïta es torçava el turmell. El Barça es podia sobreposar a n’aquest factor quan Martens trencava el fora de joc per la banda esquerra i després d’un primer intent el rebot li tornava a caure als seus peus des d’on feia una centrada al segon pal on Hermoso (que no es trobava en situació de fora de joc tot i reclamar-ho les verd-i-blanques) tan sols li calia empenyer la pilota al costat del pal. Patri a plaer de cap, en una nova centrada de Martens ara per la dreta de l’atac (74′) i Jennifer Hermoso des del punt de penal tancaven el marcador amb el definitiu 6-0.

Una competició que ara quedarà aparcada tenint en compte que ara el Barça afrontarà la final de Copa dissabte a partir de les 17.30 hores a la Rosaleda de Màlaga, davant el Logronyo de l’ampollera Laia Ballesté.