La secció d’opinió de l’ebredigital.cat del Grup Media Terres de l’Ebre ha inaugurat l’espai ‘Polítiques en femení’. Es tracta d’una columna que compta, únicament, amb articles de les més de 200 alcaldesses i regidores dels consistoris de les quatre comarques. Carme Valls, coordinadora de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, ha valorat molt positivament la iniciativa, i apunta que accions com aquestes encara són necessàries per aconseguir la igualtat en tots els àmbits.

Segons dades de l’Observatori de la Igualtat de Gènere, a les Terres de l’Ebre un 44% de les regidories són liderades per dones, i per tant, els 52 municipis de les quatre comarques compten, ara mateix, amb un total de 220 regidores de les 498 regidories totals. Una xifra que, a priori, i veient l’evolució de la dona en la política en els darrers anys, sembla positiva, és en realitat insuficient, ja que encara no s’arriba a la paritat. De fet, només el 23% de les dones són alcaldesses.

Per tal de ser un altaveu per aquestes dones que decideixen sobre el futur dels seus municipis, l’ebredigital.cat ha posat a disposició de les polítiques un espai on manifestar les seves inquietuds anomenat ‘Polítiques en femení’.  Un espai que té la voluntat de multiplicar els articles escrits per dones a la premsa de casa nostra, i que permetrà alhora palpar com la compenetració d’idees masculines i femenines pot ser molt beneficiosa per a un municipi a l’hora de prendre decisions.

Autor: