L’escriptora tortosina Cinta Arasa ha presentat a les càmeres de Canal Terres de l’Ebre el seu nou llibre: ‘Paraules, flors i pólvora’. L’obra es destina a un públic juvenil i relata la vida adolescent de Mercè Rodoreda. Entre la realitat i la ficció, Arasa pretén crear ponts entre aquest col·lectiu i una de les escriptores més il·lustres de la literatura catalana.

Mercè Rodoreda és una de les escriptores més rellevants de la literatura catalana. Les seves lletres no caduquen, i s’han llegit de generació en generació. Per no trencar el vincle literari de Rodoreda en els futurs lectors, l’escriptora tortosina Cinta Arasa ha escrit ‘Paraules, flors i pólvora’, un llibre que recrea les vivències d’una Mercè adolescent que comença a descobrir l’escriptura. Una joventut inventada, però que inclou referències històriques verídiques.

De fet, l’obra és en si un manifest per salvaguardar la llengua catalana i té alhora pinzellades ebrenques amb la introducció del personatge del Pep, la seva via per vincular a Rodoreda amb la casa de l’autora, la terra que la inspira.

Tot i que ‘Paraules, flors i pólvora’ és un llibre juvenil de ficció, tothom el pot llegir. Cinta Arasa atrapa des del primer paràgraf al lector i a la lectora, i no el deixa anar. És més, un cop s’acaba, afloren les ganes de saber més sobre la vida i obra de l’escriptora que ha traspassat fronteres i continua deixant petjada en els nostres dies.

Autor: