El Banc dels Aliments ha presentat la 12a edició del Gran Recapte d’Aliments a les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc del 16 al 21 de novembre. A causa de la pandèmia de la covid-19, enguany el Banc dels Aliments ha reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i substituint-la per donacions monetàries amb l’objectiu de reduir el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats.

La 12a edició del Gran Recapte es desenvoluparà als principals supermercats. “Seran els caixers qui convidaran la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al comprador”, ha explicat el portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray. “Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”, ha afegit.

Tot i els canvis en la campanya, el Banc dels Aliments no ha volgut prescindir del voluntariat, i per això el divendres 20 novembre i el dissabte 21, serà present als supermercats on explicarà la nova modalitat de Gran Recapte informant els clients dels canvis d’operativa. S’estima que caldran 400 voluntaris a les Terres de l’Ebre.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

Ologaray ha explicat que “el Banc dels Aliments està gairebé al límit, si continua augmentant la demanda, els aliments distribuïts seran irrellevants en relació a les necessitats de les famílies”. Des que es va iniciar la pandèmia, el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 40%, segons aquesta entitat.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la tasca de les entitats socials i ha recordat les aportacions extraordinàries fetes per l’Ajuntament de Tortosa, de 255.000 euros, per ajudar a les famílies més vulnerables. “Ens cal la implicació de tothom: entitats, institucions, empreses i ciutadania”, ha remarcat Roigé, que ha demanat al govern espanyol i al govern de la Generalitat que no deixi d’incrementar les ajudes socials en una situació d’extrema complexitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.