Ja fa dies que tenim bon temps i en res comença el període de vacances. Els ajuntaments de la costa de l’Ebre ja tenen a punt les seues platges per rebre el turisme, que enguany es preveu de proximitat i sempre envoltat de les mesures preses per la crisi sanitària. L’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar han afegit les mesures sanitàries a les ja habituals per tenir les platges en bon estat.

En el cas de l’Ametlla de Mar, uns nous cartells informaran als banyistes sobre les mesures a seguir aquest estiu a les platges caleres. L’Ajuntament ha instal·lat una vintena de panells a les cales del municipi que tenen una major afluència d’usuaris. El cartell inclou un QR on s’amplia la informació i s’ofereix en diferents idiomes. A més, les platges de l’Alguer, Pixavaques i Cala Calafato, i el Club Nàutic han revalidat el distintiu de la Bandera Blava per aquest estiu a l’Ametlla de Mar. No ha estat així en el cas de les platges de Cala Forn i Sant Jordi d’Alfama.

A l’Ampolla, les platges de les Avellanes i Cap-Roig i el Club Nàutic renoven la bandera blava. Com cada any, el tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental ha atorgat aquesta distinció. Aquest guardó de prestigi mundial valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

Pel que fa a Alcanar, la platja del Marjal de Les Cases ha aconseguit la bandera blava per 26è any consecutiu, un reconeixement atorgat per la Fundació d’Educació Ambiental en la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor. El guardó que premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima de serveis i informació i educació ambiental.

Finalment, el jurat internacional Bandera Blava 2020 ha tornat a reconéixer el municipi de la Ràpita amb dues banderes blaves per a la platja del Garbí i la platja de les Delícies. Aquestes dues platges ja gaudien de la distinció l’any passat i enguany la revaliden juntament amb altres 95 platges catalanes i les altres 7 de les Terres de l’Ebre.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.