La companyia Ercros ha anunciat aquest dimecres que preveu que el benefici per a aquest primer semestre es mogui en un rang d’entre 2 i 5 milions d’euros davant els 10,5 milions del mateix període de 2019. Ercros atribueix aquests descensos per la caiguda del volum de vendes, que ha xifrat entre un 10% i un 15% i de la facturació, entre un 15% i un 25%. Segons la companyia, aquests descensos es veuen parcialment contrarestats per un augment del marge de contribució de l’empresa, d’entre un 35% i un 40% davant el 32,8% en els primers sis mesos del 2019.
L’estimació s’ha fet sobre la base els resultats tancats a l’abril i la visibilitat del mercat al maig i juny, tot i que la incertesa per la incidència de la covid-19 s’ha vist a oferir amplis rangs en les seves previsions.

De cara al segon semestre, la companyia espera una recuperació del seu nivell d’activitat i resultats, si els plans de desescalada a nivell mundial culminen amb èxit.

La de Tortosa, la quarta productora del món

La fàbrica de Tortosa, ubicada al polígon industrial Baix Ebre, és l’única productora espanyola i la quarta de el món de pentaeritritol i dipentareritritol, utilitzats en l’elaboració de pintures i lubricants. El centre també produeix formiat sòdic, usat en la indústria dels adobats, i formaldehid, que s’utilitza en la indústria de la fusta i com a matèria primera per a elaborar derivats.

Subministra a gairebé tots els consumidors de mercat espanyol i exporta la resta de la producció, aproximadament un 80%, a més de 50 països.

Flix, el degà dels centres productius

Amb més d’un segle d’història, Flix és el degà dels centres productius d’Ercros i pioner en el sector de la química bàsica a Espanya. En 2017 la fàbrica va tancar la seva planta de fabricació de clor amb tecnologia de mercuri, en compliment amb el que estableix la Directiva d’emissions industrials de 2010.

La fàbrica de Flix produeix actualment fosfat dicàlcic, producte que s’utilitza en la fabricació de pinsos per a l’alimentació animal.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.