El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha fet efectiu aquest dijous el pagament dels imports corresponents a la campanya 2019 de l’ajut a la Gestió sostenible de zones humides, per un import total de 5.706.537 euros, dels quals 5,3 milions han anat a parar a 1.489 arrossers del delta de l’Ebre. A l’hemidelta esquerre s’han pagat 2.140.471 euros en ajuts i al dret, un total de 3.142.964 euros.

Aquests ajuts, amb compromisos a cinc anys vista, s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). D’aquesta manera, Agricultura continua efectuant els pagaments del PDR.cat2020, complint així amb els compromisos assumits amb els agricultors.

L’objectiu de l’ajut a la Gestió Sostenible de Zones Humides és establir un sistema de gestió de les zones humides amb un elevat grau de sostenibilitat preservant les mesures de protecció adequades dels hàbitats considerats d’interès comunitari i tot donant resposta a la demanda creixent de la població, de la millora ambiental en ecosistemes de closes i arrossars de les superfícies incloses en aquestes zones.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.