L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha dut a terme aquest mes de febrer la primera cesària acompanyada, que consisteix en permetre la presència d’un acompanyant a la sala d’operacions durant el part per cesària. D’aquesta manera no es deixa la mare sola sense el suport de la parella o un familiar.

Segons que ha explicat l’Institut Català de la Salut a les Terres de l’Ebre, “l’acompanyament de forma contínua redueix l’ansietat i els nivells d’estrès, per tant en el procés de la cesària programada cal afavorir que la dona estigui acompanyada per la persona que ella desitgi. Amb aquest tipus de cesària es garanteix la màxima continuïtat assistencial i que el nadó estigui amb la mare i la parella, i s’hi afavoreix el vincle”.

L’equip de professionals que participa en aquest canvi, amb el suport de les direccions i la Gerència Territorial, desitja que la cesària acompanyada sigui una pràctica habitual i que “d’aquí un temps ja no sigui noticia, sinó que formi part de la normalitat”.

A la vegada aquest equip de professional ha volgut compartir públicament l’agraïment que els hi ha fet arribar la família Fernández Lleixà, protagonista del primer part per cesària amb acompanyament que, en concret,  va tenir lloc el passat 20 de febrer:

“Soc Trini, des del primer moment de l’embaràs el meu pensament estava al naixement. Vaig somiar que seria una experiència positiva i respectada, malgrat que ja sabia que se m’hauria de programar una cesària. Era la tercera per a mi, fet que ha condicionat que l’entrada a l’àrea quirúrgica em provoqués molta ansietat, però els professionals van estat per mi en tot moment. Quan ja estava tot preparat, Jordi, el meu home, va entrar al quiròfan i junts vam formar part de l’equip, així ens ho van fer sentir, explicant-nos-ho tot pas a pas, tranquil·litzant-nos, transmetent-nos un ambient distès i entranyable.

Una vegada que l’Emma va néixer -moment que no oblidarem mai ni Jordi ni jo-, i el pediatra li va fer l’exploració necessària, va estar amb nosaltres en tot moment fins a l’habitació on es va afegir la resta de la família. No tinc paraules per descriure la cara del meu fill Jordi.

Tots nosaltres volem agrair a tot l’equip la seva immensa humanitat i professionalitat i el seu esforç perquè aquest nou model d’atenció recentment incorporat hagi estat una experiència única per a tota la família.”

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.