El grup municipal d’ERC a Deltebre ha presentat avui les cinc mocions que presentarà al ple ordinari d’aquest dimecres. Els republicans volen que el municipi de Deltebre sigui declarat “municipi cardioprotegit” i instaran al govern d’Enlairem Deltebre a elaborar un pla d’instal·lació d’espais cardioprotegits on puguin participar sanitaris del municipi i la mateixa Creu Roja.

Així doncs, els republicans consideren que hi ha zones del municipi com el Passeig del Riu, els casals de jubilats, la zona del mercat del dijous, el nucli de Riumar o els centres escolars on cal instal·lar de forma imminent els desfibriladors externs automàtics (DEA).

Deltebre necessita disposar de DEA a punts estratègics que poden salvar vides. S’ha de fer una aposta decidida i invertir el que calgui per tenir un municipi cardioprotegit i segur” ha manifestat el portaveu republicà Joan Alginet, que s’ha mostrat obert a acceptar aportacions i esmenes de la resta de grups municipals per tal que sigui una declaració unànime del consistori.

En un altre sentit, els republicans proposaran també la instal·lació d’energies renovables al municipi de Deltebre i que l’Ajuntament contracti de manera progressiva la distribució d’energia elèctrica d’origen 100% renovable. “Deltebre ha de caminar cap a l’autoconsum i implementar mesures d’estalvi i eficiència energètica a les seves instal·lacions, i no només per una qüestió econòmica, sinó per ajudar a salvar el planeta” ha dit el portaveu republicà. Alginet, que va poder participar a la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica celebrada a Barcelona, defensa que accions com les de l’estalvi energètic estan dintre dels objectius de l’agenda 2030 de la ONU i que des del municipalisme han de fomentar.

El grup municipal d’Esquerra a Deltebre defensarà també el model d’immersió linguistica del català, com a model d’èxit que garanteix la cohesió social. Ho fan davant les amenaces reiterades de la dreta espanyola que ha vist amb la llengua una oportunitat més per dividir i menystenir el model educatiu públic. “La dreta i l’extrema dreta atien a la societat amb un debat que no existeix, amb una realitat que malgrat no ser la que desitgen, ha demostrat l’èxit i la capacitat d’integració d’una societat plural i diversa com la catalana” ha etzibat Alginet.

Per últim, presentaran de forma conjunta amb Enlairem Deltebre la moció de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el Molt Honorable President de la Generalitat i l’eurodiputat Oriol Junqueras i la moció per un servei ferroviari digne, d’acord a l’últim consell d’alcaldes de les quatre comarques de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.