Les lesions produïdes per una caiguda a 8 quilòmetres de la fi de la quarta etapa de 153 quilòmetres entre Norwood i Murray Bridge, van restar moltes opcions a Eduard Prades en la seva estrena de la temporada, competint amb el seu equip de Movistar Team en el Tour Down Under d’Austràlia.

El ciclista d’Alcanar va poder arribar a la meta acompanyat del seu company Jorge Arcas, mantenint-se tan sols a dos segons del líder en la general. No obstant això els nombrosos cops soferts van fer efecte a Prades en les dues següents etapes, on va haver de patir per poder finalitzar la ronda australiana, com a tercer del seu equip després Sergio Sametier i Lluís Mas en la posició 54, a 1:56 del belga Matthew Holmes (Lotto Soudal), que va aconseguir la victòria amb un temps de 3:24:54, compartint podi amb el neozelandès Richie Porte (Trek Sagafredo), i l’italià Manuele Boaro (Team Astana).