L’entitat Campanya pels Sediments (CS) ha reclamat aquest dijous que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) redacti i posi en marxa un pla de sediments a ser transferits des de l’embassament de Riba-Roja cap al delta de l’Ebre.

Aquesta entitat demana al Ministeri per a la Transició Ecològica “una partida permanent per gestionar els sediments de forma regular” i exigeix que els pressupostos del 2020 contemplin aquest pla de transferència de sediments. CS considera també “una mesura d’urgència necessària” aportar sorres provinents de llocs del delta de l’Ebre, com la platja del Serrallo o la badia del Fangar, cap a altres zones deltaiques afectades per regressió però demana estudiar-ne l’impacte ambiental.

A la vegada, demana recuperar el consens que l’entitat impulsa des del 2015 i que va facilitar que el 2016 els ajuntaments, al 2017 el Parlament de Catalunya i al 2018 el Congrés dels Diputats impulsessin diverses iniciatives, per reclamar per als pressupostos del 2020 una partida per redactar un Pla de gestió dels sediments de l’embassament de Riba-Roja, ja que “tots els experts coincideixen que és el millor lloc per on començar a gestionar els sediments dels embassaments”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.