L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat les obres de millora del ramal ferroviari entre Tortosa i l’Aldea, al Baix Ebre, per on circulen els serveis de la línia R16 de Rodalies. L’adjudicació és per un pressupost global de gairebé 1,3 milions d’euros i inclou dos contractes. El primer suposa la renovació de la via de tren, amb la instal·lació d’un nou carril en els més de tretze quilòmetres de tram i la substitució de més de 3.000 travesses. El pressupost de les obres, adjudicades a Tecsa Empresa Constructora, és de 815.000 euros i s’ha establert un termini d’execució de quatre mesos. L’altre contracte, adjudicat a Comsa, és per renovar les vies de l’estació de Tortosa, amb un pressupost de 485.000 euros i un termini de tres mesos. Segons Adif, amb aquestes millores es pretén “millorar l’explotació ferroviària i reduir la probabilitat d’incidències“.

L’objectiu és dotar les instal·lacions d'”òptims paràmetres geomètrics per garantir una adequada prestació de l’explotació ferroviària“, s’afegeix des d’Adif.

A l’estació de Tortosa, les obres consistiran en una substitució de carril i de travesses, l’adequació dels canvis d’agulles i la instal·lació de quatre aparells de dilatació.

Des d’Adif s’informa que que els treballs es planificaran de forma que s’intentarà reduir en la mesura del possible les afectacions al trànsit ferroviari. | ACN

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.