Desenes de persones han cremat aquest dilluns a la nit a Tortosa fotografies del rei Felip per rebutjar la visita del monarca a Catalunya. La protesta, convocada a través de les xarxes socials per Riuada Ebrenca, ha tingut lloc a la plaça d’Alfons XII un cop s’ha acabat la concentració que té lloc tots els dilluns a les vuit del vespre per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Riuada Ebrenca és un moviment nascut com a resposta a la sentència del Procés que coordina i convoca mobilitzacions i accions de desobediència civil a les Terres de l’Ebre.

Abans de la crema de retrats del rei, els manifestants van protestar també contra la decisió de la Junta Electoral de Zona de tancar l’exposició ’55 urnes per la llibertat’ que es podia visitar al Palau Oliver Boteller de la capital del Baix Ebre.