La ruta a peu de caminants i artistes que dimecres va començar al delta de l’Ebre i que ahir va recórrer una part de la xarxa de canals, sèquies i desaigües de l’hemidelta esquerre. Coordinat pel Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera (Girona), aquest viatge que mescla el senderisme i art contemporani a peu de territori, ha comptat en la seua cinquena edició amb la complicitat de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, el parc natural del delta de l’Ebre, l’Associació Cultural Rabera de Bouetes i la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre.

L’etapa d’ahir inclosa dins els Encontres Aproximatius de Postbouesia va consistir en la instal·lació de senyals nous en canals i desaigües del Delta, uns senyals dissenyats al llarg del curs 2018-2019 en un taller impartit a alumnes de 4t d’ESO de l’Institut de Deltebre i que tenia com objectiu recuperar i salvaguardar el nom d’aquests canals, sèquies i desaigües que formen part de la memòria oral i passar-los a la memòria escrita. El nom escrit no és el món dit, és el títol del projecte.

Avui el Grand Tour continua al Delta, concretament del càmping l’Aube a la Casa de Fusta, on tenen previst arribar a les 11:30 hores i realitzar una acció artística en la qual intervindrà l’artista anglès Simon Faithfull, qui treballa, segons les seues pròpies paraules, el món com si fos una escultura, i és autor de diverses accions enmig d’espais naturals. Faithfull compartirà escenari amb el geògraf Sergi Saladié i tots dos dissertaran sobre l’amenaça de la regressió al Delta.

Podeu consultar la resta d’etapes del Grand Tour a la seua pàgina web: www.elgrandtour.net.