Gerard Subirats afronta a partir d’avui la Baixa Aragó, una de les proves més especials de la temporada i de la qual guarda un magnífic record. El SB Hotels Ral·li Team torna a l’escenari en el qual fa un any va aconseguir una de les seves gestes més sonades, en convertir-se en el millor equip espanyol en la general i colar-se en el top 10 d’aquesta cita internacional. “Serà difícil repetir un resultat tan fantàstic, però aquesta és la nostra intenció i ho donarem tot per aconseguir-lo des del primer quilòmetre”, assegura el pilot.

Aquesta serà la quarta participació consecutiva del SB Hotels Ral·li Team en la Baixa Aragó, la prova regna del Campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny, que puntua doble, i forma part de la Copa del Món de Baixes Cross-Country. El seu debut en el ral·li aragonès es va produir en 2016 i es va saldar amb un dolorós abandó a pocs quilòmetres del final per un problema amb una roda. La segona experiència va resultar molt més propícia per a Gerard Subirats que, al volant d’un Mitsubishi T1-N, va finalitzar en una destacada 13a posició estatal i segona de la seva categoria.

A la tercera va ser la vençuda i, fa just un any, el pilot de Tortosa establert a Barcelona va causar sensació amb la seva Toyota Hilux Overdrive amb el qual va finalitzar com a primer equip espanyol i sisè del campionat d’Espanya de Ral·lis Tot Terreny (CERTT), que es regeix per un reglament diferent al FIA. “Guardo molt bon record de l’any passat, però cada temporada és diferent i sabem que per a aconseguir un bon resultat hem de fer molt bé les coses perquè aquesta prova és molt exigent i de gran nivell”, reconeix Subirats.

El SB Hotels Ral·li Team arriba a la Baixa Aragó com a segon classificat en la provisional del CERTT -amb 92 punts i a només 2,5 del nou líder-, malgrat el seu abandó en la cita anterior per precaució, després que una forta compressió després d’un salt provoqués que el copilot Daniel Cámara es ressentís d’una antiga lesió en una vèrtebra. De fet, no correrà a Terol per prescripció mèdica, ja que es troba en la part final del seu procés de recuperació.

La vacant de Cambra en el seient de la dreta l’ocuparà Fina Román, coneguda per la seva dilatada trajectòria en el Ral·li Dakar, primer com a integrant de l’equip de Jean Louis Schlesser i després com a navegant del camió KH-7 Epsilon Team. També ha disputat nombrosos ral·lis, entre ells la Baixa Aragó, al costat de Josep Maria Servià i Jean Louis Schlesser, entre altres.

Per al meu serà un plaer poder competir al costat de Fina, amb la qual guardo una gran amistat des de fa molts anys. M’ofereix tota la confiança del món i considero que és la persona ideal per a substituir a Daniel Cámara, l’únic copilot que he tingut mai”, comenta Subirats.

La Baixa Aragó 2019 constarà de dues etapes a celebrar el divendres 26 de juliol i el dissabte 27, amb dos especials en cada jornada i un total de 910 quilòmetres, dels quals al voltant de 500 seran cronometrats. El recorregut, com és habitual, es manté en secret fins a l’últim moment, encara que l’organització ha avançat que cada dia tindrà dos trams de 165 i 86 quilòmetres.

Els canvis d’aquesta edició em semblen encertats, sobretot m’agrada que no hi hagi pròleg perquè prefereixo començar la carrera amb una especial llarga. Imagino que el recorregut no variarà massa i que serà igual d’exigent, ratoner i trencador que anteriors edicions. Si no punxem massa, podem fer un bon paper i recuperar el lideratge del CERTT en una prova que sol decidir el campionat perquè puntua doble”, sentència el pilot del SB Hotels Ral·li Team.