Per desè any consecutiu s’ha volgut reconèixer a esportistes, associacions, entitats i col·laboradors que donen suport als esportistes amb discapacitat intel·lectual i al moviment Special Olympics i, també, a iniciatives solidàries i integradores. Tal com ha assenyalat el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, “els Premis són l’altaveu per ensenyar la societat que estem aquí”.

Els premiats han recollit els seus guardons molt emocionats i han rebut un gran aplaudiment del públic assistent que ha omplert la graderia del CEM Mundet de Barcelona durant aquest matí de dissabte.

 Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix per a Josep Pijoan i Roca. Un Josep Pijoan, molt emotiu, ha comentat que quan li van notificar que era el guanyador del Premi, es va quedar “parat, sorprès i emocionat”. Ha volgut dedicar aquest premi a tota la seva família i persones que han estat al seu costat i “que després de 30 anys dedicat a millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, em queda un bon regust d’haver col·laborat en un projecte tan important”.

Va ser un dels promotors i impulsors de la creació de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Espanya. Va ser vicepresident de la Federació ACELL, president de Special Olympics Catalunya i vicepresident de Special Olympics Espanya, càrrecs que va compaginar amb la seva tasca social dins de FEAPS-DINCAT i la gerència del centre especial de treball ACUDAM de Mollerussa. Tota una vida dedicada a promoure les oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva inclusió a la societat mitjançant l’esport i la inclusió laboral.

Premi al Valor Esportiu Col·lectiu per al Club Esportiu Àngel Apasa d’Amposta. Club d’Amposta amb un gran impacte en el territori, es vol reconèixer la seva feina a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i les accions de sensibilització que realitzen. Sempre present en molts dels Campionats de Catalunya i en els Jocs Special Olympics.

Festa Final de la Temporada Esportiva

La temporada 2018-2019 ha sigut molt intensa per als esportistes. Durant l’acte s’ha recordat mitjançant vídeos un dels esdeveniments més importants com els Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella o els Jocs Mundials d’Abu Dhabi. La Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, ha destacat “que enguany em superat la barrera dels 3.800 esportistes federats i ja en som més de 3.900. Unes dades que demostren una bona salut de l’esport special, i l’objectiu és seguir creixent”.

El Jofre Bardagí i la Marina Prades han sigut els encarregats d’animar la festa amb la seva música, mentre es feien sortejos, concursos i s’han repartit ple de regals per a tots els assistents. A més també ens han acompanyat les mascotes Nuc i Bruna.

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL durant la temporada esportiva tenen com a objectiu la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant el foment de l’esport i el lleure. Mitjançant les competicions pròpies i la participació proves populars, i en altres campionats nacionals i internacionals es vol arribar a la màxima integració i igualtat del nostre col·lectiu.